Κόσμος

Ράμα: Διαψεύδει άρθρο της La Repubblica για τη μη λειτουργία των ιταλικών κέντρων για αιτούντες άσυλο

Σύμφωνα με άρθρο της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica στα Τίρανα, ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα σε συνομιλία του με απεσταλμένο της εφημερίδας της Ρώμης αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό και υπογράμμισε:

«Το κέντρο (για παράτυπους μετανάστες σ.σ.) σε λίγους μήνες θα είναι έτοιμο, δεν είναι αυτό το θέμα. Το πρόβλημα θα είναι να μπορέσει να λειτουργήσει, η δυσκολία θα οφείλεται στις διαδικασίες: πώς θα καταστεί δυνατό να φτάνουν και να φεύγουν τρεις χιλιάδες άνθρωποι, κάθε είκοσι οκτώ ημέρες, με την ιταλική γραφειοκρατία και τους ευρωπαϊκούς νόμους;. Σύμφωνα με τη La Repubblica, o Ράμα προέβλεψε ότι «θα υπάρξουν ενστάσεις και πολιτικές διαμάχες και εξήγησε ότι στις δομές αυτές δεν θα ισχύουν οι αλβανικοί νόμοι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Αλβανίας αναφερόταν, εξηγεί ο Τύπος, στα δυο κλειστά κέντρα για αιτούντες άσυλο που η Ιταλία θέλει να δημιουργήσει στη βόρεια Αλβανία. Η ημερομηνία που αρχικά είχε οριστεί για την έναρξη λειτουργίας τους ήταν η 20η Μαΐου αλλά, προς το παρόν, δεν φαίνεται να έχουν ξεκινήσει καν τα έργα οικοδόμησής τους.

Πριν λίγο πάντως, σε ανάρτησή του στο «Χ», ο Αλβανός πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «του αποδόθηκαν λόγια τα οποία δεν είπε» και ότι «αν γύριζε εκατό φορές πίσω θα υπέγραφε ξανά, άλλες εκατό φορές, τη συμφωνία για το μεταναστευτικό με την Ιταλία και με καμία άλλη χώρα». Ο Ράμα υπογράμμισε επίσης ότι «δεν πίστευε ότι θα μπορούσαν να τον σύρουν στο βάλτο της ιταλικής εσωτερικής πολιτικής διαμάχης».

Ο δημοσιογράφος της La Repubblica Τζεράρντο Γκρέκο, τέλος, ο οποίος υπέγραψε το άρθρο με τις επίμαχες δηλώσεις, ανταπάντησε ότι «οι ακριβείς δηλώσεις και η έννοια της ιδιαίτερα ευχάριστης αυτής συνομιλίας περιέχονται πιστά στο συγκεκριμένο δημοσιογραφικό κομμάτι».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ