Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Βρετανία: Πρόωρες εκλογές στις 4 Ιουλίου ανακοίνωσε ο Ρίσι Σούνακ

Πρόωρες εκλογές στις 4 Ιουλίου ανακοίνωσε ο ηγέτης των Τόρις και Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, σε μια αιφνιδιαστική κίνηση της κυβέρνησης, που φέρνει νωρίτερα μια εκλογική αναμέτρηση που αναμενόταν αργότερα μέσα στο έτος.

"Η οικονομική σταθερότητα η αρχή. Το ερώτημα τώρα είναι  ποιον εμπιστευόμαστε. Τώρα είναι η στιγμή που η Βρετανία πρέπει να επιλέξει. Μίλησα με τον Βασιλιά (Κάρολο). Οι γενικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 4 Ιουλίου", δήλωσε ο Σούνακ έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ. "Οι αβέβαιοι καιρού απαιτούν σαφές σχέδιο και τολμηρή δράση. Δεν θα ισχυριστώ ότι τα έχουμε κάνει όλα σωστά. Είμαι υπερήφανος για ό,τι πετύχαμε μαζί. Καθοδηγούμαι από το ότι πρέπει να κάνω το σωστό, όχι το εύκολο. Θα αγωνιστώ για κάθε ψήφο και θα κερδίσω την εμπιστοσύνη σας. Δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο την οικονομική σταθερότητα".

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με δημοσκοπήσεις οι Εργατικοί διατηρούν μεγάλο προβάδισμα, περίπου 20 μονάδων, και φέρονται έτοιμοι να αναλάβουν την εξουσία ύστερα από 14 χρόνια κυβέρνησης των Συντηρητικών.

Η τελευταία φορά που έγιναν εκλογές τον Ιούλιο στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν το 1945 (5 Ιουλίου) και οι Εργατικοί κέρδισαν με συντριπτική πλειοψηφία.

Από νωρίς σήμερα το πρωί φήμες και δημοσιεύματα μιλούσαν για το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών, αφού υπουργοί της κυβέρνησης ακύρωσαν εκδηλώσεις, ανέβαλαν ταξίδια τους στο εξωτερικό για να συμμετάσχουν σε μια κυβερνητική συνεδρίαση.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ