Κόσμος

Προ των πυλών πολιτική κρίση στη Βρετανία - Φήμες για πρόωρες εκλογές

Πολιτικός αναβρασμός επικρατεί στη Βρετανία καθώς από το πρωί υπάρχουν έντονες φήμες για προκήρυξη πρόωρων εκλογών στις 4 Ιουλίου, γεγονός που ενισχύεται από την κίνηση του πρωθυπουργού Σούνακ να συγκαλέσει εκτάκτως το υπουργικό συμβούλιο. Ωστόσο κάποιοι πιο συγκρατημένοι κάνουν λόγο για ανασχηματισμό.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον και οι υπουργοί επιστρέφουν άρον άρον στο Λονδίνο, ακυρώνοντας τα ταξίδια τους, ενώ ο Τζέρεμι Χαντ ακύρωσε τηλεοπτική συνέντευξή του.

Παρότι ο Σούνακ έχει δεσμευθεί ότι οι εκλογές θα γίνουν το «δεύτερο εξάμηνο του έτους», δεν αποκλείεται μια τολμηρή κίνηση απόψε αν και οι Εργατικοί προηγούνται στις δημοσκοπήσεις.

Οι φήμες εντάθηκαν αφού ο Σούνακ χαιρέτισε ως «σημαντικό ορόσημο» την υποχώρηση του πληθωρισμού στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν τριών ετών.

Ο πολιτικός συντάκτης του BBC Κρις Μέισον τροφοδότησε τις εικασίες λέγοντας ότι δεν διαψεύδονται τα σενάρια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...