Κόσμος

Νιγηρία: Τουλάχιστον 40 νεκροί από την επίθεση ενόπλων σε χωριό

Δεκάδες ένοπλοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες εισέβαλαν στο χωριό Ζουράκ και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως, σκοτώνοντας "περίπου 40 ανθρώπους", σύμφωνα με τον Μούσα Ιμπραχίμ Ασόμς, υπεύθυνο επικοινωνίας και ενημέρωσης των τοπικών αρχών.

Οι εισβολείς πυρπόλησαν σπίτια προτού εγκαταλείψουν το χωριό, αναφέρουν δημοσιεύματα νιγηριανών μέσων ενημέρωσης.

Συμμορίες που λυμαίνονται το Οροπέδιο και τις γειτονικές πολιτείες επιδίδονται συχνά σε λεηλασίες και μαζικές απαγωγές για λύτρα.

Οι κάτοικοι του χωριού Ζουράκ είναι στην πλειονότητά τους μεταλλωρύχοι, μιας και η ευρύτερη περιοχή φημίζεται για τα αποθέματα κασσίτερου, ψευδαργύρου και μολύβδου. Οι παράνομες δραστηριότητες εξόρυξης είναι διαδεδομένες και προκαλούν επίσης εντάσεις και βίαιες συγκρούσεις μεταξύ κοινοτήτων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Κυκλώνει την Ινδία ο Ερντογάν - Με ποια χώρα εκτός του Πακιστάν συμμάχησε στρατιωτικά η Τουρκία για να χτυπήσει με πόλεμο την Ινδία;

Σε αυτήν την χώρα η Άγκυρα στέλνει βαλλιστικούς πυραύλους και τροχοφόρα άρματα μάχης ενώ κρατά “ζεστό” το θέμα του...