Κόσμος

Εκλογές στην Ινδία: Ο καύσωνας "χτυπά" τους ψηφοφόρους - Οι θερμοκρασίες ξεπέρασαν τους 45 βαθμούς

Κύμα καύσωνα έπληξε τη Βόρεια Ινδία, όπου καταγράφηκαν θερμοκρασίες άνω των 45 βαθμών Κελσίου, εν μέσω εθνικών εκλογών.

Συγκεκριμένα στην περιοχή Najafarh, που βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Ινδίας, Δελχί, η θερμοκρασία άγγιξε την Κυριακή (19/5) τους 47,8 βαθμούς, φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα που έχουν σημειωθεί αυτή την εποχή στη χώρα, ενώ σε 10 περιοχές της Eθνικής Πρωτεύουσας της χώρας (NCR), οι θερμοκρασίες το Σάββατο ξεπέρασαν τους 45 βαθμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία (IMD) της χώρας, οι θερμοκρασίες στην Ινδία φέτος αναμένεται να αυξηθούν κι άλλο, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για νέο κύμα καύσωνα στις κεντρικές και δυτικές περιοχές της χώρας, αναφέρει το BBC.

Ο καύσωνας στην Ινδία πλήττει τους ψηφοφόρους εν μέσω των εθνικών εκλογών, που διεξάγονται σε 7 φάσεις, από τις 19 Απριλίου ως και την 1η Ιουνίου. Πολλοί είναι οι ψηφοφόροι που έχουν εκφράσει δυσκολία στο να μετακινηθούν με τόση ζέστη και να στέκονται στις ουρές για την κάλπη, ιδιαίτερα οι πιο ηλικιωμένοι.

Ως εκ τούτου, οι αρμόδιες ινδικές αρχές για την διεξαγωγή των εκλογών συνιστούν στους ψηφοφόρους να λάβουν μέτρα προστασίας ενάντια στη ζέστη. Τα αποτελέσματα των εκλογών αναμένεται να ανακοινωθούν στις 4 Ιουνίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα καλοκαίρια στην Ινδία διαρκούν από τον Μάρτιο ως τον Σεπτέμβριο, με υψηλές θερμοκρασίες και μεγάλα ποσοστά υγρασίας.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ