Κόσμος

Ryanair: Με κέρδη-ρεκόρ έκλεισε το 2023 - Πάνω από 2 δισ. ευρώ

Η Ryanair ανακοίνωσε τη Δευτέρα κέρδη-ρεκόρ ύψους 1,9 δισ. λιρών (2,2 δισ. ευρώ) για το 2023, αλλά και σημαντική αύξηση στον αριθμό των επιβατών που εξυπηρέτησε.

Η ιρλανδική αεροπρική εταιρεία ανακοίνωσε ακόμη ότι οι θερινοί ναύλοι θα είναι χαμηλότεροι από ό,τι αναμενόταν αρχικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 30% κατά το οικονομικό έτος έως το τέλος Μαρτίου σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Ο αριθμός των επιβατών αυξήθηκε κατά 9% και ανήλθε στα 184 εκατομμύρια, δηλαδή 23% πάνω από το υψηλό που είχε φτάσει πριν από την πανδημία.

Η εταιρεία αναμένει να μεταφέρει έως και 200 εκατομμύρια επιβάτες κατά το τρέχον οικονομικό έτος. Εκτιμά ακόμη ότι οι ναύλοι μπορεί να είναι χαμηλότεροι από το αναμενόμενο.

Παράλληλα, η Ryanair ανακοίνωσε τον διορισμό στο ΔΣ της Άμπερ Ραντ, πρώην υπουργού Εσωτερικών της Βρετανίας στις κυβερνήσεις του Ντέιβιντ Κάμερον και της Τερέζα Μέι. Η Ραντ εντάσσεται στη Ryanair από την 1η Ιουλίου ως μη εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός επιβατών της Ryanair την έχει καταστήσει τη δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο βάσει της αξίας της αγοράς, σημειώνει ο Guardian, αλλά και έναν από τους μεγαλύτερους ρυπαντές της ΕΕ.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ