Κόσμος

Σοκ στην Κολομβία: Σκότωσαν διευθυντή φυλακής μέσα στο αυτοκίνητο του

Ο διευθυντής της φυλακής Λα Μοδέλο, που θεωρείται ένα από τα κυριότερα σωφρονιστικά καταστήματα της Κολομβίας, «δολοφονήθηκε» χθες Πέμπτη στην Μπογοτά, αφότου είχε δεχθεί απειλές κατά της ζωής του από κρατούμενους, σύμφωνα με τον πρόεδρο της χώρας Γουστάβο Πέτρο.

«Ο αστυνομικός διευθυντής ε.α. Έλμερ Φερνάντες δολοφονήθηκε (...) ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νέστορ Οσούνα.

Ο διευθυντής Φερνάντες «είχε αναλάβει τα καθήκοντά του την 4η Απριλίου» κι εκτελούσε διαταγές «να γίνονται αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε κελιά» προτού δολοφονηθεί «με ειδεχθή τρόπο», τόνισε ο πρόεδρος Πέτρο μέσω X.

Ο σοσιαλδημοκράτης πρόεδρος έκανε επίσης γνωστό ότι συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση για να συζητηθούν «μέτρα» προς εφαρμογή σε «όλες τις φυλακές της χώρας».

Παρότι στην Κολομβία παράγεται η μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης στον κόσμο, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, το επίπεδο της βίας στις φυλακές, ή εναντίον σωφρονιστικού προσωπικού κι αξιωματούχων, δεν χωράει σύγκριση με αυτό στον γειτονικό Ισημερινό, όπου τα κέντρα κράτησης μετατρέπονται συχνά σε θέατρα σφαγών, ιδίως εξαιτίας συγκρούσεων μεταξύ συμμοριών, τα τελευταία χρόνια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ