Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Τρόμος στη Δύση: Υπάρχει σχέδιο της Χαμάς για τη δημιουργία μυστικής βάσης στην Τουρκία - Στόχος δολοφονίες και δολιοφθορές σε χώρες του ΝΑΤΟ

Μυστική βάση στην Τουρκία φέρεται να σχεδίαζε να δημιουργήσει η Χαμάς με στόχο τον συντονισμό επιθέσεων κατά ισραηλινών στόχων, συμπεριλαμβανομένων μελών του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με έγγραφα που βρέθηκαν στην κατοχή του Ισραηλινού στρατού στη Γάζα τα οποία είδε η βρετανική εφημερίδα «The Times». 

Το έγγραφο με τίτλο “Ιδρυση βάσης στην Τουρκία” βρέθηκε στο σπίτι του Hamza Abu Shanab, επικεφαλής προσωπικού του Yahya Sinwar, ηγέτη της Χαμάς στη Γάζα, όπως υποστηρίζουν οι Ισραηλινοί. 

Το έγγραφο, με τίτλο «Δημιουργία Βάσης στην Τουρκία», καθορίζει ένα τριετές σχέδιο με στόχο «την ίδρυση πολλών στρατιωτικών κυψελών και ασφαλειών σε πολλές χώρες», που θα ενισχυθούν με «στρατιωτική εκπαίδευση και πρακτικό σχεδιασμό δολιοφθορών και δολοφονιών».

Σύμφωνα με τον ανώνυμο συντάκτη του άρθρου, «δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να δράσουμε με μεγαλύτερη προσπάθεια για τη δημιουργία στρατιωτικών κέντρων που θα αποτελέσουν τη βάση για ειδικές επιχειρήσεις που μπορούν να ενισχύσουν την αντίσταση σε στρατιωτικό, διπλωματικό και ηθικό επίπεδο».

Οι στόχοι των δολοφονιών που αναφέρονται είναι «αξιωματικοί και διοικητές της Μοσάντ» – της εξωτερικής υπηρεσίας πληροφοριών του Ισραήλ– και «ισραηλινοί πολίτες με επιρροή». Οι δραστηριότητες που αναφέρονται στο σχέδιο περιλαμβάνουν επίσης τη «δολιοφθορά σκαφών του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού» και την «απαγωγή» ανθρώπων.

Δεν ήταν τυχαία η .. αποκάλυψη Ερντογάν για τη Χαμάς:  Στην Τουρκία νοσηλεύονται 1.000 μέλη της Χαμάς

Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη Χαμάς, την οποία έκανε κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην Άγκυρα.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος, αφού αποκάλεσε την Χαμάς αντιστασιακή οργάνωση, είπε ότι στην Τουρκία νοσηλεύονται περίπου 1.000 μέλη της.

«Η Χαμάς ιδρύθυκε το 1947 όταν καταλήφθηκαν τα εδάφη τους. Η χαμάς είναι αντιστασιακή οργάνωση. Υπάρχουν 1.000 που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας μας», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στον Ταγίπ Ερντογάν, τόνισε πως πρόκειται για τρομοκρατική οργάνωση και ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα.

«Ας συμφωνήσουμε, κ. Πρόεδρε, ότι διαφωνούμε στο θέμα αυτό, αλλά ας συμφωνήσουμε ότι συμφωνούμε στην ανάγκη αυτή τη στιγμή να υπάρχει μια άμεση κατάπαυση του πυρός και πάνω απ' όλα, πάνω απ' όλα να προστατευθούν οι άμαχοι Παλαιστίνιοι, που είναι και τα άδικα, τα μεγάλα θύματα αυτού του πολέμου», απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Λίγο μετά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Τούρκος αξιωματούχος ανέφερε ότι οι δηλώσεις του παρερμηνεύτηκαν και ο Τούρκος πρόεδρος εννοούσε ότι νοσηλεύονται γενικά κάτοικοι της Γάζας στην Τουρκία.

Τούρκος αξιωματούχος –ο οποίος μίλησε με τον όρο της ανωνυμίας– ανέφερε στο Reuters ότι ο Ερντογάν μιλούσε για Παλαιστίνιους από τη Λωρίδα της Γάζας γενικά, αντί για μέλη της Χαμάς.

«Ο πρόεδρος Ερντογάν έκανε λάθος, εννοούσε 1.000 κατοίκους της Γάζας που είναι υπό νοσηλεία και όχι μέλη της Χαμάς», ανέφερε ο αξιωματούχος.

Το Reuters σημειώνει ότι δεν μπορεί να προσδιορίσει άμεσα την ταυτότητα των ατόμων που βρίσκονται στα τουρκικά νοσοκομεία. Επισημαίνει ταυτόχρονα ότι τον περασμένο Νοέμβριο η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι βοηθάει στην εκκένωση δεκάδων άρρωστων ή τραυματισμένων ατόμων από τη Γάζα μαζί με τους συνοδούς τους, μετά την εισβολή του ισραηλινού στρατού.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...