Κόσμος

Κινέζοι χάκερ «έριξαν» παραβίασαν το σύστημα μισθοδοσίας του βρετανικού υπουργείου Άμυνας - Διαψεύδει η Κίνα

Η βρετανική κυβέρνηση υποπτεύεται την Κίνα για την ηλεκτρονική υποκλοπή προσωπικών δεδομένων μελών των ενόπλων δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το χάκινγκ υπέπεσε στην αντίληψη των ειδικών της κυβέρνησης τις τελευταίες ημέρες και έγινε στο σύστημα εταιρείας που διαχειρίζεται τη μισθοδοσία του υπουργείου. Το σύστημα αυτό, ωστόσο, δεν είναι συνδεδεμένο με το κεντρικό σύστημα δεδομένων εθνικής ασφαλείας του βρετανικού υπουργείου.

Πρόκειται για υποκλοπή ονομάτων και στοιχείων τραπεζικών λογαριασμών των μελών των ενόπλων δυνάμεων και διοικητικού προσωπικού του Υπουργείου Άμυνας και σε λίγες περιπτώσεις πιθανώς να έχουν υποκλαπεί και διευθύνσεις κατοικίας.

Η Βρετανία αντέδρασε άμεσα θέτοντας εκτός λειτουργίας μία βάση δεδομένων που χρησιμοποιούσε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, μετά από αναφορές των ΜΜΕ ότι δέχτηκε κακόβουλη ηλεκτρονική επίθεση από το κινεζικό κράτος, όπως δήλωσε σήμερα ένας υψηλόβαθμος Βρετανός υπουργός.

“Το υπουργείο Άμυνας (MoD) ενήργησε ευέλικτα θέτοντας εκτός λειτουργίας την βάση δεδομένων. Πρόκειται για μία βάση δεδομένων με διαχείριση που δεν γίνονταν άμεσα από το ΜoD”, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Συντάξεων Μελ Στράιντ στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

Ο Στράιντ δήλωσε ότι ο υπουργός Άμυνας Γκραντ Σαπς θα προχωρήσει αργότερα σήμερα, σε μία ενημέρωση του κοινοβουλίου για την υπόθεση αυτή, παρουσιάζοντας ένα πολυδιάστατο σχέδιο για την υποστήριξη, αλλά και την προστασία του προσωπικού από ηλεκτρονικές επιθέσεις.

Στο μεταξύ, οι μυστικές υπηρεσίες της Πολωνίας εντόπισαν και απενεργοποίησαν συσκευές υποκλοπής συνομιλιών (κοριούς) στην αίθουσα όπου θα πραγματοποιηθεί μία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του συντονιστή των μυστικών υπηρεσιών στην χώρα.

Η πολωνική κυβέρνηση αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα στο Κατοβίτσε που βρίσκεται στα δυτικά της χώρας.

Η Πολωνία θεωρείται κέντρο συλλογής και αποστολής δυτικού οπλισμού στην Ουκρανία, καθώς το Κίεβο μάχεται μετά από την ρωσική εισβολή, ενώ οι πολωνικές αρχές βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού για τον εντοπισμό των οποιονδήποτε ενδείξεων κατασκοπευτικής δραστηριότητας.

“Η Κρατική Υπηρεσία Προστασίας σε συνεργασία με την Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας εντόπισαν και απενεργοποίησαν συσκευές που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την υποκλοπή συνομιλιών στην αίθουσα συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στο Κατοβίτσε”, ανέφερε μία σχετική ανάρτηση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ.

Διαψεύδει η Κίνα

Η Κίνα είναι κατηγορηματικά αντίθετη και μάχεται κατά όλων των μορφών κυβερνοεπιθέσεων, σύμφωνα με μία σημερινή ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου των Εξωτερικών, μετά από αναφορές βρετανικών ΜΜΕ ότι το Πεκίνο είχε εμπλοκή σε μία κακόβουλη ηλεκτρονική ενέργεια για την υποκλοπή στοιχείων βρετανικού στρατιωτικού προσωπικού.

Η Κίνα απέρριψε κάθε προσπάθεια χρήσης του ζητήματος των κυβερνοεπιθέσεων για πολιτικούς σκοπούς προκειμένου να δυσφημιστούν άλλες χώρες, σύμφωνα με δήλωση ενός εκπροσώπου του κινεζικού υπουργείου των Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η απαρχή της Νεοθωμανικής αυτοκρατορίας είναι γεγονός, η Τουρκία στέλνει το Ορούτς Ρέις στη Σομαλία να ψάξει για φυσικό αέριο και πετρέλαιο

Η Σομαλία έχει παραχωρήσει τα χωρικά της ύδατα στην Τουρκία ενώ η Άγκυρα διατηρεί μια τεράστια βάση στην Αφρικανική...
Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...