Κόσμος

Νέες επιδρομές κατά Κούρδων από τον τουρκικό στρατό

Ο τουρκικός στρατός «εξουδετέρωσε» 32 μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν σε διάφορες περιοχές του βόρειου Ιράκ, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι επιχειρήσεις αυτές έγιναν στις περιοχές Χαφτανίν, Γκάρα και Χαρκούκ του βόρειου Ιράκ.

Οι τουρκικές διασυνοριακές επιθέσεις στο βόρειο Ιράκ αποτελούν πηγή έντασης με τη Βαγδάτη εδώ και πολλά χρόνια. Η Άγκυρα ζητά περισσότερη συνεργασία από το Ιράκ για την αντιμετώπιση των Κούρδων ανταρτών και η Βαγδάτη τον Μάρτιο χαρακτήρισε «απαγορευμένη οργάνωση» το ΡΚΚ.

Τον περασμένο μήνα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε συνομιλίες με Ιρακινούς αξιωματούχους στη Βαγδάτη και το Αρμπίλ για τη συνεχιζόμενη παρουσία του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ, καθώς και για άλλα ζητήματα. Αργότερα είπε ότι πιστεύει πως το Ιράκ βλέπει ότι είναι αναγκαία η εξουδετέρωση του PKK.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

apache-india-turkia
Κόσμος 0

Σεισμός στην Ευρασία! Η Τουρκία είναι η χώρα που σαμπόταρε και εμπόδισε την προγραμματισμένη παράδοση 3 ελικοπτέρων Apache στην Ινδία -Ξεκίνησε «Ψυχρό Πόλεμο»

Αποκάλυψη που φέρνει σεισμό: Η Τουρκία απέδειξε την εχθρική της στάση έναντι της Ινδίας και τώρα το Νέο Δελχί ετοιμάζει...
Πολιτική 0

Είχε δίκιο ο Όργουελ- Τι απίστευτο πρότεινε ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσες για την διαδικτυακή ανωνυμία στην ΕΕ προκαλώντας σοκ

Το διαδίκτυο είναι ο μόνος ακόμη ελεύθερος χώρος διακίνησης ιδεών και απόψεων και αυτό ενοχλεί πολλούς στις Βρυξέλλες
Ελληνοτουρκικά 0

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - «Τους προκαλέσαμε»: Τυχαία δημοσίευση της Ελληνικής ΠΑ θεωρήθηκε από τους Τούρκους «πρόκληση» - Μας «έβαλαν στη θέση μας»

Οι Τούρκοι δημοσιογράφοι αφήνουν να εννοηθεί σαφώς ότι η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία το έκανε για να «τους μπει στο...