Μελόνι
Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Ιταλία: Πρώτο στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές το κόμμα της Μελόνι

Η τελευταία δημοσκόπηση για τις προεκλογές που παρουσίασε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia δείχνει ότι τα Αδέλφια της Ιταλίας της Τζόρτζια Μελόνι παραμένουν πρώτη πολιτική δύναμη της Ιταλίας σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου των πολιτών με ποσοστό 27,6%.

Ακολουθεί το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα με το 20,6% και το Κίνημα Πέντε Αστέρων με 16,3%.

Η Φόρτσα Ιτάλια, που ίδρυσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, συγκεντρώνει το 8,3% του δείγματος και η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι το 7,9%.

Την κεντρώα συμμαχία Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης στηρίζει το 4,4% των ερωτηθέντων και τη συμμαχία Ιταλικής Αριστεράς-Οικολόγων το 4,3%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην Ιταλία το ελάχιστο ποσοστό ψήφων που πρέπει να ξεπεράσουν τα κόμματα για να μπορέσουν να εκλέξουν ευρωβουλευτές είναι 4%.

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ανέβουν οι τόνοι της προεκλογικής εκστρατείας και λόγω του ότι υπάρχουν κόμματα όπως το μετριοπαθές Azione (Δράση), τα οποία βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το ποσοστό που επιτρέπει την είσοδο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η Μελόνι ανακοίνωσε ότι θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματός της σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ