Κόσμος

Αυτή είναι η πιο σύντομη πτήση στην Ελλάδα – Στον κόσμο διαρκεί ελάχιστα δευτερόλεπτα

Προκειμένου να γίνει πιο ανάλαφρο το ταξίδι και να περάσει πιο γρήγορα η ώρα κατά την διάρκεια της πτήσης, αρκετοί επιβάτες παρακολουθούν ταινίες, άλλοι ακούνε μουσική, ενώ υπάρχουν και εκείνοι που προτιμούν να κοιμηθούν.

Ωστόσο, υπάρχει μια πτήση στην χώρα μας, που δεν προλαβαίνεις να κάνεις τίποτα από τα παραπάνω, καθώς μέχρι να επιβιβαστείς στο αεροπλάνο και χωρίς να το καταλάβεις, αναμένεται να βρεθείς στον προορισμό σου και να αποβιβαστείς.

Η εν λόγω πτήση αφορά τα νησιά Κάσο και Κάρπαθο, δεδομένου ότι η κυρίως πτήση διαρκεί μόλις 5 λεπτά, ενώ σε συνδυασμό με την επιβίβαση και την αποβίβαση, το ταξίδι διαρκεί συνολικά 20 λεπτά.

Εξάλλου, η απόσταση των δύο νησιών είναι μόλις 19,3 χλμ., οπότε η μετάβαση από το Δημοτικό Αερολιμένα Κάσου (ιδρύθηκε το 1983 και έχει μετονομαστεί από το 2021 σε «Μάρκος Μαλλιαράκης») στον Κρατικό Αερολιμένα Καρπάθου (που ξεκίνησε να λειτουργεί το 1970) γίνεται στο «άψε – σβήσε».

Και αν η παραπάνω πτήση σας φαίνεται σύντομη, υπάρχει και εκείνη που διαρκεί μόλις ελάχιστα δευτερόλεπτα. Μάλιστα, θεωρείται η πιο σύντομη πτήση στον κόσμο με εμπορική αεροπορική εταιρεία, καθώς η απόσταση που καλύπτεται είναι 2,7 χλμ.

Πρόκειται, ασφαλώς, για την πτήση μεταξύ των νησιών Westray και Papa Westray στο αρχιπέλαγος Orkney της Σκωτίας, όπου η πτήση διαρκεί μόλις 74 δευτερόλεπτα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Ο Ζελένσκυ σε πανικό: Μία ρωσική τεθωρακισμένη Μεραρχία κινείται ανεξέλεγκτα στο Χάρκοβο ενώ συναντώνται Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ (Βίντεο)

ΟΙ Ρώσοι προελαύνουν σε Ζαπορίζιε Χερσώνα και Ντιεπρπετρόφσκ-Αλεξάνντερ Ζιμόφσκυ : Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν...