Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Ντουμπάι: Σοκάρει το κόστος των ζημιών σε αυτοκίνητα και σπίτια

Ιλιγγιώδες είναι το κόστος της καταστροφής από τις πλημμύρες στο Ντουμπάι και, γενικότερα, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στις αρχές της εβδομάδας. Η πρώτη αποτίμηση ανεβάζει το κόστος ακόμη και στο 1 δισ. δολάρια, όλα όμως δείχνουν ότι θα ανέβει ακόμη περισσότερο, σύμφωνα με το newsauto.gr

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή αναστάτωση στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους. Κατοικίες και καταστήματα από την ισχυρή βροχόπτωση που μέσα σε 24 ώρες έριξε το νερό που συνήθως πέφτει μέσα σε 1-1,5 χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι απώλειες των ασφαλιστικών εταιρειών, σύμφωνα με το Insurance Insider, θα μπορούσαν να φτάσουν σε ύψος πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

Λιγότερο από το 15% των κατοίκων στα ΗΑΕ πιστεύεται ότι έχουν ασφάλιση κατοικίας, σύμφωνα με αναφορές του The National News. Πολλοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα αυτοκίνητά τους από τις πλημμύρες, πολλά από οποία ήταν χωρίς ασφάλιση, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι ειδικότερα στο Ντουμπάι, η πλειοψηφία των αυτοκινήτων, που κυκλοφορούν στους δρόμους, αποτελούν την επιτομή της πολυτέλειας, κάτι που συνυπολογίζεται στο κόστος των ζημιών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ