Κόσμος

Συναγερμός στην Αργεντινή: Μυστηριώδης ασθένεια «παρόμοια με τον covid»

Δεκάδες νοσηλείες καταγράφονται στην Αργεντινή σε ένa ξέσπασμα μυσηριώδους ασθένειας σε μία απόκοσμη ομοιότητά με τον Covid-19, θέτωντας σε νέο συναργεμό την ιατρική κοινότητα, σύμφωνα με το dailystar

Περισσότεροι από 60 ασθενείς έχουν αναφερθεί ότι είναι άρρωστοι με αναπνευστική νόσο στο Μπουένος Άιρες, μέσω της ίδιας βάσης δεδομένων υγείας με την οποία ενημερώθηκαν οι αρχές όταν ο Covid βρισκόταν στο «σημείο μηδέν» στη Γιουχάν της Κίνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το βράδυ της Τετάρτης, κυκλοφόρησε προειδοποίηση για τον ιό μέσω διεθνούς συστήματος επιτήρησης της δημόσιας υγείας, του ίδιου που είχε ειδοποιήσει τον κόσμο όταν πρωτοεμφανίστηκε ο Covid στα τέλη του 2019.

Η χθεσινή ειδοποίηση, υποβλήθηκε ανώνυμα, ωστόσο το άτομο που την έκανε είναι γνωστό στην πλατφόρμα δεδομένων: «Τις τελευταίες 30 ημέρες, φαίνεται ότι υπήρξε αύξηση της σοβαρής άτυπης πνευμονίας που απαιτεί εντατική φροντίδα στο Μπουένος Άιρες. Τα άτομα που επηρεάζονται είναι ως επί το πλείστον νέοι άνθρωποι χωρίς σημαντικούς παράγοντες κινδύνου» αναφέρεται στην προειδοποίηση.

Αν και δεν έχουν γίνει επίσημες δηλώσεις από Αργεντινούς αξιωματούχους, οι ασθενείς φέρεται να χρειάστηκαν μηχανική αναπνευστική υποστήριξη.

Ο συναγερμός πρότεινε επίσης ότι πάνω από το ένα τρίτο του άρρωστου πληθυσμού εμφάνιζε συμπτώματα ψιττάκωσης, που προκαλείται από έναν τύπο χλαμυδίων που μεταδίδεται από τα πτηνά. Ωστόσο, πολλοί από τους πληγέντες δεν είχαν εμφανές ιστορικό επαφής με πτηνά, επισημαίνεται στην προειδοποίηση.

Η ψιττάκωση είναι μια ασθένεια που μοιάζει με γρίπη και ονομάζεται «πυρετός παπαγάλου» και συνήθως προκαλεί συμπτώματα όπως ήπιους πονοκεφάλους και βήχα, αν και μπορεί να οδηγήσει σε πνευμονία σε σοβαρές περιπτώσεις. Η ασθένεια μπορεί να είναι ιδιαίτερα προβληματική για ηλικιωμένους ή ανοσοκατεσταλμένους.

Σύμφωνα με τη Mail, οι ειδικοί κάλεσαν σήμερα τους προϊσταμένους υγείας να μην είναι «εφησυχασμένοι» απέναντι στην απειλή μιας άλλης αναπνευστικής νόσου, αν και επέμεινε ότι «είναι απίθανο αυτό να αποτελέσει απειλή ευρύτερα». 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ