Κόσμος

Δανία: Μεγάλη πυρκαγιά στο παλαιό κτήριο του Χρηματιστηρίου της Κοπεγχάγης

Μια μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται από νωρίς το πρωί στο παλαιό κτίριο του Χρηματιστηρίου της Κοπεγχάγης, στο οποίο πραγματοποιούνταν τις τελευταιες εβδομάδες εργασίες αναστήλωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Στα βίντεο και τις φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου εμφανίζεται o πυργίσκος στην οροφή τυλιγμένος στις φλόγες. Σύμφωνα με πληροφορίες, το εμβληματικό διακοσμητικό στοιχείο στην κορυφή του, που απεικονίζει ουρές δράκων, κατέρρευσε στον δρόμο περίπου μισή ώρα αφότου ξεκίνησε η φωτιά. 

Η φωτιά στο ιστορικό κτίριο, το οποίο είναι γνωστό ως Borsen, ξέσπασε γύρω στις 8 το πρωί (τοπική ώρα). Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής έφτασαν γρήγορα στο κτίσμα-ορόσημο της πόλης της Κοπεγχάγης, και διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη γύρω περιοχή.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Morten Skærbæk, ένα από τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες στην κατάσβεση είναι οι σκαλωσιές που είχαν στηθεί γύρω από το κτίριο στο πλαίσιο των εργασιών αναστήλωσης.

Ο ίδιος ανέφερε ότι είδε ανθρώπους να μπαίνουν μέσα στο κτίριο για να «διασώσουν» κάποιους από τους πίνακες και άλλα έργα τέχνης που βρίσκονται στο εσωτερικό του.

Δείτε εικόνες από τη «διάσωση» των έργων τέχνης στο εσωτερικό του κτιρίου:
 

Το Borsen είναι ένα από τα παλαιότερα κτίρια της Κοπεγχάγης, αφού χτίστηκε το 1625. Το κτίριο στεγάζει πλέον το Εμπορικό Επιμελητήριο της Δανίας ενώ προσφέρεται και η δυνατότητα ενοικίασης χώρων του για επίσημες εκδηλώσεις. 
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί υποχώρησαν από την Παρασκοβίικα-Σαράντα Tu-95MS ετοιμάζουν κτύπημα τύπου “ Κόβεντρυ” στο ουκρανικό μέτωπο; (Βίντεο)

Ρωσικά κοινωνικά δίκτυα αναφέρουν ότι “μέσα σε 24 ώρες οι Ουκρανοί έχασαν περισσότερους από 1.700 στρατιώτες σε όλο το...