Κόσμος

Παρίσι: Ανακοίνωσε πως η Γαλλία αναχαίτισε drone του Ιράν πάνω από την Ιορδανία

Η Γαλλία αναχαίτισε πυραύλους και drone του Ιράν που είχαν στόχο το Ισραήλ τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος πρόσθεσε πως επιθυμεί «να γίνουν τα πάντα προκειμένου να αποφευχθεί η ανάφλεξη» στη Μέση Ανατολή.

«Έχουμε μία αεροπορική βάση στην Ιορδανία. Ο ιορδανικός εναέριος χώρος παραβιάστηκε από αυτά τα πυρά. Απογειώσαμε τρία αεροπλάνα και αναχαιτίσαμε αυτό που έπρεπε να αναχαιτίσουμε», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος στα δίκτυα BFMTV-RMC.

Με την απόφαση να χτυπήσει το Ισραήλ από το έδαφός του, το Ιράν προκάλεσε «βαθιά ρήξη», εκτίμησε ακόμη.

«Θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου να αποφύγουμε την ανάφλεξη και άρα να προσπαθήσουμε να πείσουμε το Ισραήλ πως δεν πρέπει να απαντήσει κλιμακώνοντας, αλλά μάλλον να απομονώσει το Ιράν, να καταφέρει να πείσει τις χώρες της περιοχής πως το Ιράν αποτελεί κίνδυνο, να αυξήσει τις κυρώσεις, να εντείνει την πίεση στις πυρηνικές δραστηριότητες και στη συνέχεια να ξαναβρεί τον δρόμο της ειρήνης στην περιοχή», είπε.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Γαλλία μιλάει σε όλες τις χώρες της περιοχής. Προσπαθούμε να είμαστε μια μεσολαβητική δύναμη», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος που θα ξαναμιλήσει στη διάρκεια της ημέρας με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό.

Όμως είναι «οι Αμερικανοί που έχουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουν προκειμένου να συγκρατήσουν το Ιράν», παραδέχθηκε.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ