Κόσμος

Έλον Μασκ για Ελλάδα: «Είναι μια από τις δεκάδες χώρες που βιώνουν κατάρρευση του πληθυσμού λόγω των χαμηλών ρυθμών των γεννήσεων»

Ο Έλον Μασκ μέσω ανάρτησης του αναφέρεται στο δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα, ο Νοτιοαφρικανός μεγιστάνας τονίζει την υπογεννητικότητα που καταγράφεται στη χώρα μας ενώ επισημαίνει πως ο ρυθμός των γεννήσεων είναι ο πιο χαμηλός σε διάστημα σχεδόν ενός αιώνα.

Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Τesla και του Χ υπογράμμισε επιπλέον ότι «η Ελλάδα είναι μια από τις δεκάδες χώρες που βιώνουν κατάρρευση του πληθυσμού τους, λόγω των χαμηλών ρυθμών των γεννήσεων».

Αναπαρήγαγε επίσης μια δημοσίευση που έλεγε ότι η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που θα βιώσει «πληθυσμιακή κατάρρευση», καθώς οι ξαφνικοί και αναπάντεχοι θάνατοι συνεχίζουν να αυξάνονται, την ώρα που οι γεννήσεις πέφτουν χαμηλότερα από όλες τις προβλέψεις.

Ειδικότερα, η δημοσίευση που αναπαρήραγε έλεγε: «Οι καρδιακές ανεπάρκειες, τα εγκεφαλικά, οι θρομβώσεις και οι επιθετικοί καρκίνοι ανάμεσα σε κατά τα άλλα υγιείς νέους έχουν προκαλέσει την αύξηση των ποσοστών θνησιμότητας στην Ελλάδα, ενώ τα επίπεδα γονιμότητας σε νεαρούς άνδρες και γυναίκες οδηγούν το ποσοστό γεννήσεων σε μεγάλη πτώση, αφού ο ρυθμός των γεννήσεων είναι ο χαμηλότερος σε σχεδόν έναν αιώνα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ