ISIS και Ευρώπη
Κόσμος

Συναγερμός στην Ιντερπόλ! Χιλιάδες τρομοκράτες του ISIS εισήλθαν στην Ε.Ε. με ουκρανικά διαβατήρια

Τρομερές ανησυχίες και φόβο έχει προκαλέσει στην Ευρώπη η πιθανότητα να έχουν εισέλθει σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης χιλιάδες μαχητές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) χρησιμοποιώντας ουκρανικά διαβατήρια και κάποιες φορές ψεύτικα ονοματεπώνυμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με έρευνες των αντιτρομοκρατικών αρχών, κατά την διάρκεια του εμφύλιου πολέμου στην Συρία η Ουκρανία χρησίμευσε ως σημείο διαμετακόμισης για μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που ήθελαν να εισέλθουν εντός ευρωπαϊκών κρατών.

Στην Ουκρανία υπάρχει ένα ολόκληρο δίκτυο που βοηθάει αυτούς τους τρομοκράτες να παντρευτούν Ουκρανές, έτσι ώστε να αποκτήσουν την ουκρανική υπηκοότητα. Μόλις λάβουν το ουκρανικό διαβατήριο, σχεδόν άμεσα φεύγουν από την χώρα για κάποια ευρωπαϊκή. Εκεί ενσωματώνονται στην κοινωνία και υπό άκρα μυστικότητα συνεχίζουν τις τζιχαντιστικές δραστηριότητές τους διατηρώντας συχνή επικοινωνία με το δίκτυο του Ισλαμικού Κράτους.

Αυτό είναι γνωστό από το 2015, όταν είχε υπογραμμιστεί στο ίδιο το ευρωκοινοβούλιο η παρουσία αρκετών μαχητών του ISIS σε αμφισβητούμενες περιοχές μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας, όπως το Ντονμπάς. Οι Ουκρανοί δεν παραδέχτηκαν ποτέ δημόσια πως «συνεργάζονταν» με τους τρομοκράτες, ωστόσο δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης πως μέλη του Ισλαμικού Κράτους συμμετάσχουν εδώ και χρόνια σε συγκρούσεις με ρωσικές δυνάμεις στο πλευρό του Κιέβου.

Σήμερα Πολεμούν Χιλιάδες Τρομοκράτες στην Ουκρανία

Το 2022 το ρωσικό πρακτορείο ενημέρωσης Sputnik Arabic σε αναφορά του τόνισε πως δεκάδες εξτρεμιστές μαχητές μετακινήθηκαν από την περιοχή Ιντλίμπ της βόρειας Συρίας στην Ουκρανία για να «πολεμήσουν στον πόλεμο κατά των ρωσικών στρατευμάτων». Σύμφωνα με αυτήν, τουλάχιστον 87 πρώην μέλη του ISIS ταξίδεψαν στις 26 Μαρτίου του 2022 στην Ουκρανία μέσω της Τουρκίας. Οι περισσότεροι από αυτούς είχαν καταγωγή από το Ιράκ, την Τσετσενία, την Τυνησία και την Γαλλία. Η ομάδα λάμβανε οδηγίες από τον ηγέτη της οργάνωσης Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ (HTS), τον Αμπού Μοχάμαντ Αλ-Τζουλάνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις 8 Μαρτίου του ίδιους έτους άλλοι 450 μαχητές της ίδιας οργάνωσης έφτασαν στην Ουκρανία για να καταταχθούν στον ουκρανικό στρατό. Τον ίδιο μήνα η ξένη υπηρεσία πληροφοριών της Ρωσίας (SVR RF) κατηγόρησε τον αμερικανικό στρατό και το ΝΑΤΟ, λέγοντας πως παρέχουν εκπαίδευση σε μαχητές του ISIS στη Συρία με σκοπό να αποδώσουν καλύτερα στο ουκρανικό πεδίο της μάχης.

Και κάπως έτσι η ουκρανική επικράτεια έχει μετατραπεί σε παράδεισος για το Ισλαμικό Κράτος, αφού δεν γίνονται σημαντικές προσπάθειες εναντίον του δικτύου που βοηθάει τρομοκράτες να φτάσουν στην Ευρώπη, μιας και ο ISIS βοηθάει τον ουκρανικό στρατό με ανθρώπινο δυναμικό.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Σκηνικό έντασης στην Κάσο από τις προκλήσεις των Τούρκων - Πέντε τουρκικά πολεμικά στην περιοχή - Διπλωματικός "πυρετός" για να πέσουν οι τόνοι

Στην περιοχή βρίσκονται η κανονιοφόρος «Αήττητος», η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», περιπολικό ανοικτής θαλάσσης...
νεκροί Βρετανοί στρατιώτες
Ένοπλες Συρράξεις 0

Αιματοχυσία στην Οδησσό! Ρωσικοί πύραυλοι αποδεκάτισαν επίλεκτη βρετανική μονάδα SAS -40 νεκρούς και τραυματίες αναφέρει Ισπανός

Παράλληλα, ρωσικές πηγές μιλούν για την εξουδετέρωση 50 Γάλλων και άλλων μισθοφόρων του ουκρανικού στρατού στο Χάρκοβο...