Κόσμος

Σουηδία: Πάνω από 10 ώρες εγκλωβισμένοι οδηγοί λόγω χιονιά - «Η κυβέρνηση είναι ακόμη σε διακοπές του Πάσχα;»

Παρέλυσαν σήμερα αρκετοί αυτοκινητόδρομοι στη νότια Σουηδία εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης τη νύχτα που πέρασε, με αποτέλεσμα πολλοί να εγκλωβιστούν στα οχήματά τους για περισσότερες από 10 ώρες.

Ύστερα από ένα ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο, η Σουηδία βρέθηκε αντιμέτωπη με κύμα ψύχους και έντονες χιονοπτώσεις, ιδίως στο νότιο τμήμα της χώρας.

Καθώς πλήθαιναν οι αναφορές για εγκλωβισμένους οδηγούς, ο υπουργός Υποδομών Αντρέας Κάρλσον υποχρεώθηκε να αποχωρήσει από συνάντηση με ομολόγους του στις Βρυξέλλες, προκειμένου να διαχειριστεί την κρίση.

Σε συνέντευξη Τύπου το απόγευμα, ο Κάρλσον είπε πως «τα χειρότερα πέρασαν» και η κυκλοφορία αποκαθίσταται σταδιακά στους περισσότερους οδικούς άξονες. Κάλεσε επίσης τους αυτοκινητιστές που είχαν βάλει ήδη θερινά ελαστικά στα οχήματά τους, να μην κυκλοφορούν σε χιονισμένους δρόμους «για κανέναν λόγο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έκανε ειδική αναφορά σε οδηγούς φορτηγών που δεν διαθέτουν «κατάλληλα ελαστικά», επισημαίνοντας ότι ακινητοποιημένα «βαρέα οχήματα» ευθύνονταν σε πολλές περιπτώσεις για διακοπή της κυκλοφορίας σε τμήματα του οδικού δικτύου το τελευταίο 24ωρο.

«Η κυβέρνηση είναι ακόμη σε διακοπές του Πάσχα;» διερωτήθηκε η Λένα Χάλενγκρεν, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ