Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Ο Λουκασένκο ανακοίνωσε ότι "προετοιμάζεται για πόλεμο": "Ειλικρινά, κάνουμε τις απαραίτητες προετοιμασίες"

Ο Λευκορώσος πρόεδρος, Αλεξάντερ Λουκασένκο, ανακοίνωσε ότι προετοιμάζεται για πόλεμο, αν και «δεν το θέλει» .

Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο επισκέφτηκε τη συνοριακή πόλη Γκρόντνο, κοντά στα σύνορα της Λευκορωσίας με την Πολωνία και τη Λιθουανία,όπως αναφέρει η Ukrainska Pravda .

«Μην πιστεύετε κανέναν που σας λέει ότι θέλουμε πόλεμο. Ετοιμαζόμαστε για πόλεμο, για να είμαι ειλικρινής σε αυτό. «Αν θέλεις ειρήνη, ετοιμάσου για πόλεμο», δεν είναι δικά μου λόγια, αλλά είναι πολύ καλά ειπωμένα», είπε ο Λευκορώσος πρόεδρος, αναφερόμενος σε απόσπασμα του Ρωμαίου συγγραφέα Βεγκέτιους.

Ο Λουκασένκο είπε επίσης ότι η Λευκορωσία κάνει όλες τις «απαραίτητες προετοιμασίες» και ετοιμάζεται για μια πιθανή σύγκρουση. Προετοιμάζει τις σχετικές μονάδες και παρέχει διάφορα είδη όπλων και εξοπλισμού στον στρατό.

«Αν κάποιος εκεί πέρα, αν κάποιες από τις μη φιλικές χώρες, μας επικρίνει, ας το καταλάβει: κάνουμε αυτό που είναι σωστό. Αν αρχίσουν να μας επαινούν, τότε είναι μεγάλο πρόβλημα», είπε ο Αλεξάντερ Λουκασένκο.   «Δεν θέλουμε να απειλήσουμε κανέναν. Δεν θέλουμε το έδαφος των άλλων. Αν ο Θεός μας βοηθήσει, θα μεγαλώσουμε τους δικούς μας», συνέχισε.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές