Κόσμος

Ισχυροί άνεμοι "χτυπούν" την Πολωνία: 5 νεκροί από πτώσεις δέντρων

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από πτώσεις δέντρων στη νότια Πολωνία, την οποία σάρωσαν ισχυροί άνεμοι που έπνεαν με ταχύτητα έως και 155 χλμ την ώρα στην οροσειρά Τάτρα.

Στην πόλη Ράμπκα-Ζντρόι, δύο ενήλικοι και ένα παιδί τραυματίστηκαν θανάσιμα όταν καταπλακώθηκαν από δέντρο που ξεριζώθηκε από τους ισχυρούς ανέμους. Στο δημοφιλές θέρετρο Ζακοπάνε, μια 23χρονη γυναίκα και ένα 9χρονο αγοράκι βρήκαν τον θάνατο σε ανάλογο περιστατικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πυροσβέστες επενέβησαν το πρωί σε 140 τοποθεσίες για να απομακρύνουν δέντρα που είχαν πέσει σε δρόμους ή είχαν προκαλέσει ζημιές σε στέγες σπιτιών, σύμφωνα με ρεπορτάζ πολωνικών μέσων ενημέρωσης.

Οι ισχυροί άνεμοι σήμερα ακολούθησαν ένα τριήμερο ασυνήθιστα υψηλών θερμοκρασιών. Το Σάββατο, ο υδράργυρος κατέρριψε ρεκόρ για την εποχή, σκαρφαλώνοντας στους 26,4 βαθμούς Κελσίου στην πόλη Τάρνουφ, υπογραμμίζει το πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων (PAP).

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Ζωντανή Ενημέρωση: Συναγερμός στη βρετανική βάση στο Ακρωτήρι της Κύπρου, ήχησαν σειρήνες -Αναφορές ότι χιλιάδες Κούρδοι μαχητές μπήκαν στο Ιράν

Συναγερμός στο Ακρωτήρι λόγω απειλής σε εξέλιξη-Το Κουβέιτ ανακοινώνει απαγόρευση εξαγωγής όλων των ειδών τροφίμων-Πάνω...
Δένδιας - Κυπρος
Κύπρος 0

Γιατί τρίζει η τουρκική θέση στην Κύπρο: Η δήλωση βόμβα από Δένδια για κατοχικό στρατό και η ανακοίνωση της Άγκυρας για τους Τουρκοκύπριους

Η δήλωση Δένδια για απόσυρση 40.000 Τούρκων στρατιωτών από το νησί προκαλεί οργή στην Τουρκία που ξέρει ότι μετά τον...