Κόσμος

Πάπας Φραγκίσκος: Στις γυναικείες φυλακές της Ρώμης για την Τελετή του Νιπτήρος

Είχε αποφασιστεί ότι ο Πάπας θα έπλενε συμβολικά τα πόδια δώδεκα κρατούμενων γυναικών. Λόγω της κατάστασης της υγείας του, όμως (με την αυξανόμενη δυσκολία στο βάδισμα), αποφασίστηκε τελικά ότι ο Φραγκίσκος θα παραστεί στην τελετή της Μεγάλης Πέμπτης των Καθολικών, αλλά ότι, κατά τη στιγμή της νίψεως, πρόκειται να τον αντικαταστήσουν δυο καρδινάλιοι.

Από το 2016, με μεταρρύθμιση που θέλησε ο ίδιος ο πάπας Φραγκίσκος, στην συγκεκριμένη τελετή κατέστη δυνατή η συμμετοχή των γυναικών. Πέρυσι, ο ποντίφικας είχε επισκεφθεί τις φυλακές ανηλίκων της Ρώμης, «Καζάλ Ντελ Μάρμο». Με την Τελετή του Νιπτήρος, δίνεται έμφαση στην ταπεινότητα του Ιησού, ο οποίος, μια μέρα πριν από την Σταύρωση, επέλεξε να πλύνει τα πόδια των Αποστόλων του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

su25-rosia
Ένοπλες Συρράξεις 0

Καταστροφικό εναέριο ατύχημα πάνω από την Ουκρανία! Ρωσικό Su-25 «κατέρριψε» κατά λάθος άλλο ρωσικό Su-25 που πετούσε δίπλα του -Δείτε το βίντεο

Ένα τρομερό ατύχημα συνέβη εχθές πάνω από το Ντονιέτσκ, με αποτέλεσμα την καταστροφή ενός ρωσικού επιθετικού...