σύγκρουση υποστηρικτών του PKK με Γάλλους εργαζομένους σε αεροδρόμιο για την έκδοση Κούρδου στην Τουρκία
Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Χαμός σε γαλλικό αεροδρόμιο! Υποστηρικτές του κουρδικού PKK χτύπησαν Γάλλους για να αποτρέψουν την έκδοση Κούρδου στην Τουρκία (Βίντεο)

Χαμός έγινε σε αεροδρόμιο της Γαλλίας πριν λίγο, με βίντεο από το περιστατικό να γίνονται πρωτοσέλιδο σε διαδικτυακές σελίδες όλης της Ευρώπης. Στην αρχή έγινε λόγος για μία απλή σύγκρουση μεταξύ μεταναστών και γαλλικών αρχών, ωστόσο αποδεικνύεται πως οι μετανάστες ήταν Κούρδοι υποστηρικτές του οργανισμού PKK.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι Ακριβώς Έγινε στην Γαλλία;

Πιο συγκεκριμένα, ο διάσημος λογαριασμός Clash Report στο X δημοσίευσε το συγκεκριμένο βίντεο και στην περιγραφή μας ενημέρωσε πως υποστηρικτές του οργανισμού Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) επιτέθηκαν σε εργαζόμενους του γαλλικού αεροδρομίου Charles de Gaulle με σκοπό να αντιδράσουν και ίσως να αποτρέψουν την έκδοση του Κούρδου Φιράζ Κορκμάζ (Firaz Korkmaz) στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα στο υλικό βλέπουμε μία ομάδα 20 ατόμων να επιτίθονται και να χτυπούν την ομάδα της γαλλικής Εθνικής Μονάδας Επαναπατρισμού (National Repatriation Unit), η οποία είχε αναλάβει την μεταφορά του Κορκμάζ στο αεροδρόμιο για να φτάσει τελικώς αεροπορικώς στην Τουρκία, όπου οι τουρκικές αρχές τον καταζητούν ως τρομοκράτη.

Από την σύγκρουση με τους Κούρδους 3 εργαζόμενοι του γαλλικού αεροδρομίου τραυματίστηκαν, ωστόσο το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν δεν κατάφερε να εμποδίσει την μεταφορά του Κορκμάζ στην Τουρκία. Ο Κούρδος αναφέρεται πως προσγειώθηκε στην χώρα πριν λίγο.

Σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu χρειάστηκε η εμπλοκή Γάλλων στρατιωτών για να κατευνάσει η ένταση και να περάσει ο έλεγχος της κατάστασης στα χέρια των γαλλικών αρχών. Βέβαια αναφέρεται πως η αστυνομία της χώρας δεν συνέλαβε κανέναν από τους Κούρδους που προκάλεσαν το επεισόδιο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όσον αφορά τον Φιράζ Κορκμάζ να σας ενημερώσουμε πως επρόκειτο για έναν Κούρδο υποστηρικτή του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), μία οργάνωση που θεωρείται τρομοκρατική τόσο από την Άγκυρα όσο και από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατ' επέκταση από το Παρίσι. Εντός αυτού του πλαισίου ο Κορκμάζ συλλήφθηκε στην Γαλλία τον φετινό Φεβρουάριο και μετά από τουρκικό αίτημα αποφασίστηκε η έκδοσή του στις τουρκικές αρχές. Στην Γαλλία ο Κορκμάζ προσπάθησε να βρει καταφύγιο μέσω του πολιτικού ασύλου.

Παλαιότερα τα γαλλικά δικαστήρια δεν συνήθιζαν να εκδίδουν Κούρδους στην Τουρκία επικαλούμενα άρθρα στην γαλλική νομοθεσία, ωστόσο τελευταία η στάση της χώρας έχει αλλάξει. Στις 23 Μαρτίου Γάλλοι ακτιβιστές βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν, ζητώντας από την χώρα να μην στείλει στην Τουρκία τον Φιράζ Κορκμάζ και τον Μεχμέτ Κοπάλ.

Φιράζ Κορκμάζ
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...