Κόσμος

Ισραήλ εναντίον Γκουτέρες: Αποκαλεί τον ΟΗΕ "αντισημιτικό οργανισμό"

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Ίσραελ Κατζ, χαρακτήρισε τον ΟΗΕ «αντιισραηλινό οργανισμό», κατόπιν της επίσκεψης του Αντόνιο Γκουτέρες στη Γάζα.

Ο Αντόνιο Γκουτέρες απηύθυνε έκκληση στο Ισραήλ για «άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός» στη Γάζα, κάτι που έκανε έξαλλο τον Ίσραελ Κατζ.

«Υπό τη διεύθυνσή του, ο ΟΗΕ έχει μετατραπεί σε έναν αντισημιτικό και αντιισραηλινό οργανισμό που παρέχει στέγη και ενθαρρύνει την τρομοκρατία», γράφει ο Κατζ στον λογαριασμό του στο Twitter.

“Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ήρθε σήμερα από την αιγυπτιακή πλευρά του περάσματος της Ράφα και κατηγόρησε το Ισραήλ για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα, χωρίς να καταδικάσει με οποιονδήποτε τρόπο τους τρομοκράτες της Χαμάς που λεηλατούν ανθρωπιστική βοήθεια”, κατηγόρησε ο Ισραηλινός αξιωματούχος.

Πρόκειται για ένα νέο επεισόδιο στις επαναλαμβανόμενες εντάσεις μεταξύ του Ισραήλ και του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Έπειτα από πεντέμισι μήνες πολέμου που βύθισε τη Λωρίδα της Γάζας σε μια ανθρωπιστική κατάσταση καταστροφική, ο Γκουτέρες μετέβη σήμερα στην αιγυπτιακή πλευρά της Ράφα, μια πόλη που βρίσκεται ανάμεσα στον παλαιστινιακό θύλακα και στην Αίγυπτο.

Ο Γκουτέρες τόνισε ότι πήγε εκεί για να επιστήσει την προσοχή στον “πόνο” των κατοίκων της Γάζας, που ζουν “έναν εφιάλτη δίχως τέλος”.

“Τίποτα δεν δικαιολογεί τις φρικτές επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Και τίποτα δεν δικαιολογεί τη συλλογική τιμωρία που υπέστη ο παλαιστινιακός λαός. Τώρα περισσότερο από ποτέ, είναι η ώρα για άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός”, τόνισε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί υποχώρησαν από την Παρασκοβίικα-Σαράντα Tu-95MS ετοιμάζουν κτύπημα τύπου “ Κόβεντρυ” στο ουκρανικό μέτωπο; (Βίντεο)

Ρωσικά κοινωνικά δίκτυα αναφέρουν ότι “μέσα σε 24 ώρες οι Ουκρανοί έχασαν περισσότερους από 1.700 στρατιώτες σε όλο το...