Κόσμος

Χούθι: Ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο «ισραηλινό πλοίο MSC Sk» στην Αραβική Θάλασσα

Ο εκπρόσωπος των Χούθι, ο Γιαχία Σαρέα, δήλωσε σήμερα ότι οι αντάρτες που στηρίζονται από το Ιράν έβαλαν στο στόχαστρο «το ισραηλινό πλοίο MSC Sky» στην Αραβική Θάλασσα.

«Οι ναυτικές δυνάμεις των Υεμενιτικών Ενόπλων Δυνάμεων» εξαπέλυσαν μια στοχευμένη επιχείρηση εναντίον του ισραηλινού πλοίου MSC Sky στην Αραβική Θάλασσα με έναν αριθμό κατάλληλων πυραύλων πλεύσης και το πλήγμα ήταν ακριβείας και άμεσο» είπε ο Σαρέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νωρίτερα, η βρετανική εταιρεία ναυτασφαλειών Ambrey και η Υπηρεσία Επιχειρήσεων Θαλασσίου Εμπορίου (UKMTO) του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφεραν ότι ξέσπασε πυρκαγιά σε ένα πλοίο, το οποίο δεν κατονόμασαν, που χτυπήθηκε ενώ έπλεε στα ανοιχτά του Άντεν.

Μια πρώτη έκρηξη σημειώθηκε σε απόσταση από το πλοίο ενώ από τη δεύτερη προκλήθηκαν ζημιές και εκδηλώθηκε πυρκαγιά, την οποία αντιμετωπίζει το πλήρωμα, σύμφωνα με τις δύο βρετανικές υπηρεσίες. Δεν αναφέρθηκαν θύματα.

«Οι Δυνάμεις του Συνασπισμού που δρουν στην περιοχή ερευνούν» το θέμα, πρόσθεσε η UKMTO.

Σύμφωνα με την Ambrey, το πλοίο που χτυπήθηκε έφερε σημαία Λιβερίας και ανήκει σε μια ισραηλινή εταιρεία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ