Κόσμος

Τραγωδία στην Ινδία: Μηχανοδηγοί τρένων προκάλεσαν δυστύχημα με πολλούς νεκρούς επειδή παρακολουθούσαν κρίκετ

Η σύγκρουση δύο τρένων που είχε λάβει χώρα στην Ινδία τον Οκτώβριο και συγκεκριμένα στο κρατίδιο Άντρα Πραντές, όπου έχασαν τη ζωή τους 14 άνθρωποι, ήταν το τραγικό αποτέλεσμα της αφηρημάδας των  μηχανοδηγών που παρακολουθούσαν κρίκετ από κινητό.

Η τραγωδία σημειώθηκε την ώρα που η οικοδέσποινα Ινδία έπαιζε με την Αγγλία κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Τώρα εγκαθιστούμε συστήματα που μπορούν να ανιχνεύσουν οποιαδήποτε τέτοια απόσπαση της προσοχής και να διασφαλίσουν ότι οι μηχανοδηγοί και οι βοηθοί τους είναι πλήρως συγκεντρωμένοι στη λειτουργία του τρένου», σχολίασε ο υπουργός Σιδηροδρόμων.

Το κρίκετ είναι εξαιρετικά δημοφιλές στην Ινδία. Εκατοντάδες εκατομμύρια παρακολούθησαν τη ζωντανή μετάδοση του αγώνα, τον οποίο κέρδισε η Ινδία.

Παράλληλα, οι αρχές απέλυσαν τον σταθμάρχη και τρεις υπαλλήλους όταν ένα εμπορευματικό τρένο ταξίδεψε 70 χιλιόμετρα χωρίς μηχανοδηγό, ανέφεραν οι Hindustan Times.

Οι υπάλληλοι απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους για αμέλεια καθώς 50 βαγόνια ταξίδευαν χωρίς οδηγό για σχεδόν δύο ώρες.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...