Κόσμος

4 νέοι αστροναύτες προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για διαμονή 6 μηνών

Τέσσερις αστροναύτες κατευθύνθηκαν προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό την Κυριακή, όπου θα επιβλέψουν τις αφίξεις δύο νέων πυραυλακάτων κατά τη διάρκεια της εξάμηνης παραμονής τους.

Ο πύραυλος Falcon της SpaceX απογειώθηκε από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι, μεταφέροντας τους Μάθιου Ντόμινικ, Μάικλ Μπάρατ και Τζανέτ Επς της NASA και τον Αλεξάντερ Γκρεμπένκιν της Ρωσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι αστροναύτες θα πρέπει να φτάσουν στο εργαστήριο που βρίσκεται σε τροχιά την Τρίτη. Θα αντικαταστήσουν ένα πλήρωμα από τις ΗΠΑ, τη Δανία, την Ιαπωνία και τη Ρωσία, το οποίο βρίσκεται εκεί από τον Αύγουστο.

Παραλίγο να υπάρξει άλλη μια αναβολή το βράδυ της Κυριακής. Μια μικρή ρωγμή στη σφράγιση της καταπακτής της κάψουλας της SpaceX προκάλεσε την τελευταία στιγμή αναβρασμό, αλλά κρίθηκε ασφαλές το ταξίδι.

Η εξάμηνη παραμονή του νέου πληρώματος περιλαμβάνει την άφιξη δύο πυραυλοφόρων σκαφών που παρήγγειλε η NASA. Η νέα κάψουλα Starliner της Boeing με τους πιλότους δοκιμών αναμένεται στα τέλη Απριλίου. Ένα ή δύο μήνες αργότερα, θα πρέπει να φτάσει το Dream Chaser της Sierra Space, ένα μίνι διαστημικό λεωφορείο. Είναι για την παράδοση φορτίου στο σταθμό, αλλά όχι επιβατών ακόμη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ