Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Οι Χούθι βύθισαν πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα

Το εμπορικό πλοίο Rubymar το οποίο είχε εγκαταλειφθεί στη νότια Ερυθρά Θάλασσα, αφού στοχοθετήθηκε από τους αντάρτες Χούθι στις 18 Φεβρουαρίου, βυθίστηκε, όπως ανέφερε σε μία σημερινή ανακοίνωση της, η αναγνωρισμένη από την διεθνή κοινότητα, κυβέρνηση της Υεμένης.

Το πλοίο είχε υποστεί σοβαρές ζημιές κατά την επίθεση των Χούθι στα μέσα Φεβρουαρίου στα ανοιχτά της Υεμένης.

Η υποστηριζόμενη από το Ιράν ομάδα ισχυρίστηκε ότι προκάλεσε «καταστροφικές ζημιές» στη διάρκεια επίθεσης στις 18 Φεβρουαρίου εναντίον του πλοίου γενικού φορτίου με σημαία Μπελίζ, με το πλήρωμά του να το εγκαταλείπει εγκαίρως.

Η επίθεση προκάλεσε «πετρελαιοκηλίδα μήκους 18 μιλίων», ανέφερε η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ σε μια ενημέρωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 24 Φεβρουαρίου, προσθέτοντας ότι το δεξαμενόπλοιο είναι αγκυροβολημένο, αλλά δέχεται νερό.

«Το M/V Rubymar μετέφερε πάνω από 41.000 τόνους λιπασμάτων όταν δέχθηκε την επίθεση, τα οποία θα μπορούσαν να χυθούν στην Ερυθρά Θάλασσα και να επιδεινώσουν αυτή την περιβαλλοντική καταστροφή», ανέφερε η Centcom.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...