Κόσμος

Παρίσι: Αγρότες μπλόκαραν την κυκλοφορία κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου (Βίντεο)

Γάλλοι αγρότες μπλόκαραν χθες Πέμπτη με τα τρακτέρ τους και δεμάτια άχυρου την κυκλοφορία γύρω από την Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι σε μια κινητοποίηση, με σκοπό  τη διάσωση του επαγγέλματός τους.

Αγρότες ανά την Ευρώπη διαδηλώνουν εδώ και εβδομάδες εναντίον των περιορισμών που αντιμετωπίζουν βάσει των κανόνων της «Πράσινης Συμφωνίας» της ΕΕ για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, καθώς και για το αυξανόμενο κόστος και αυτό που λένε πως είναι αθέμιτος ανταγωνισμός από χώρες εκτός ΕΕ, ιδιαίτερα την Ουκρανία.

Οι Γάλλοι αγρότες ανέμισαν πανό γύρω από την Αψίδα του Θριάμβου στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων.

13 συλλήψεις


Σύμφωνα με τον αγρότη Αξέλ Μασόν, κάπου 100 συνάδελφοί του συγκεντρώθηκαν στον κυκλικό κόμβο στην καρδιά του Παρισιού από τις 03:00 τα χαράματα τοπική ώρα σε μια «ειρηνική και νόμιμη διαμαρτυρία». Ωστόσο η αστυνομία προχώρησε σε 13 συλλήψεις, σύμφωνα με το BFMTV.

«Ο Αγροτικός Συντονισμός καταλαμβάνει την Αψίδα του Θριάμβου συμβολικά και ειρηνικά», ανέφερε η ένωση αγροτών σε δήλωση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, προσθέτοντας ότι η διαμαρτυρία τους ήταν μια κραυγή για να «σωθεί» η γεωργία στη Γαλλία.

Οι αγρότες ζήτησαν «άμεσα μέτρα για τη διάσωση του 45% των αγροκτημάτων μας, που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες».

Οι Γάλλοι αγρότες κατέθεσαν κι ένα στεφάνι στη μνήμη συναδέλφων τους που λόγω οικονομικών προβλημάτων οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία. «Το κράτος δεν μας άκουσε ποτέ», είπε ο Αξέλ Μασόν.

Οι Γάλλοι αγρότες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, αποκλείοντας δρόμους, βάζοντας φωτιά σε ελαστικά οχημάτων και πολιορκώντας σούπερ – μάρκετ λέγοντας ότι χρειάζονται κι άλλα μέτρα μετά τις μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε η κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...