Κόσμος

Μαρόκο: Οκτώ μετανάστες πνίγηκαν στη Μεσόγειο

Πνιγμένοι στα ανοικτά των ακτών του Μαρόκου μετά το ναυάγιο του σκάφους τους βρέθηκαν οκτώ μετανάστες, ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

Οι μετανάστες, που ξεκίνησαν από την περιοχή Ναντόρ «επιχείρησαν να διασχίσουν τη Μεσόγειο με ένα φουσκωτό σκάφος» που βυθίστηκε χθες Τρίτη «λόγω κακών καιρικών συνθηκών», σημείωσαν οι τοπικές αρχές, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MAP.

Η εθνικότητα των θυμάτων δεν δόθηκε στη δημοσιότητα αμέσως.

Άλλοι εννέα άνθρωποι διασώθηκαν, σύμφωνα με το MAP, που τόνισε ότι «συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό πιθανών αγνοουμένων». Πρόσθεσε ότι ξεκίνησε έρευνα για το συμβάν.

Τις τελευταίες εβδομάδες, το Πολεμικό Ναυτικό του Μαρόκου ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε σκάφη που μετέφεραν μετανάστες ή διέσωσε δεκάδες μετανάστες σε ξεχωριστές επιχειρήσεις κοντά στις νότιες ακτές.

Περίπου 87.000 παράτυποι μετανάστες εμποδίστηκαν από τις αρχές κατά την προσπάθειά τους να περάσουν τα σύνορα το 2023, σύμφωνα με τον μαροκινό στρατό.

Από την ισπανική πλευρά, 56.852 άτομα εισήλθαν παράνομα στην ισπανική επικράτεια το 2023, αριθμός σχεδόν διπλάσιος (+82,1%) σε σύγκριση με το 2022, λόγω των αφίξεων που φθάνουν σε αριθμό ρεκόρ στο αρχιπέλαγος των Καναρίων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ