Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Υποναύαρχος ε.α. Συμεών Κωνσταντινίδης: "'Oπου η Τουρκία πατήσει το πόδι της δεν φεύγει από εκεί…”

Ο υποναύαρχος ε.α. και ωκεανογράφος – μετεωρολόγος Συμεών Κωνσταντινίδης από την Κατερίνη όπου βρέθηκε καλεσμένος της Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο, σε εκδήλωση που έγινε σε συνδιοργάνωση με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Ναυτικής Αεροπορίας μίλησε με θέμα: «Η Τούρκικη βάση στην Ανταρκτική».

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον κύριο σκοπό εναέριων μέσω πολεμικού ναυτικού, στον εντοπισμό και την προσβολή υποβρυχίων αλλά και SAR. Κύριες αποστολές είναι η εναντίων στόχων επιφάνειας, αποστολές έρευνας και διάσωσης και μεταφοράς ασθενών.

Η Ελληνική Εταιρία Πολικών Ζωνών (ΕΛΕΠΟΖ) στον Βόρειο Πόλο έχει συμφέροντα ναυτιλίας, γιατί λιώνουν οι πάγοι και υπάρχει διέλευση πλοίων ελληνικών συμφερόντων. Στο Νότιο Πόλο υπάρχει η συνθήκη Ανταρτικής από το 1959 και η Ελλάδα είναι απλώς παρατηρητής.

Σήμερα η Τουρκική σημαία κυματίζει στην Ανταρκτική χάρη σε Τούρκους ερευνητές που από το 2017 και εντεύθεν στέλνουν επιστημονικές αποστολές. Μάλιστα, τις απίστευτες δηλώσεις, που δείχνουν -αν μη τι άλλο- τον ρόλο παγκόσμιας δύναμης που επιδιώκει να διαδραματίσει η Τουρκία, επιχειρεί να τις θεμελιώσει, όπως φαίνεται, σε ένα ιστορικό έγγραφο. Συγκεκριμένα, τον Πορτολάνο, τον περίφημο χάρτη του κόσμου που δημιούργησε ο ελληνικής καταγωγής (πλην εξωμότης) Πίρι Ρέις, ο περίφημος χαρτογράφος και θαλασσοπόρος του 15ου αιώνα. Έναν χάρτη που συμπεριελάμβανε στο κατώτερο τμήμα του, το 1513, και τμήματα της Ανταρκτικής. Αυτό το χάρτη θέλουν να τον παρουσιάσουν στο μουσείο, όπου εκτίθενται τα έγγραφα των κρατών που διεκδικούν κυριότητα της Ανταρκτικής.

Στη βάση της Ανταρκτικής 29 χώρες έχουν δικαίωμα ψήφου στην διοίκηση της Ανταρκτικής

Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι απλοί παρατηρητές. Η Τουρκία αποτελεί από το 1995 μέλος της Συνθήκης της Ανταρκτικής (όπως και η Ελλάδα από το 1987), όμως έως τώρα δεν ήταν μεταξύ των επτά κρατών που εγείρουν εδαφικές διεκδικήσεις. Η Τουρκία θέλει να γίνει μέλος για να έχει δικαίωμα ψήφου και λόγου.

Στη συνέχεια αναφέρθηκαν και αναλύθηκαν με την βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού όλες οι αποστολές της Τουρκίας, από την 1η αποστολή το 2017 που φιλοξενήθηκαν από τους Ουκρανούς καθώς δεν είχαν βάση και αφορούσε την αποστολή και μελέτη της κλιματικής αλλαγής, την 2η το 2018 την δημιουργία στοιχειώδους βάσης με την συμμετοχή 28 επιστημόνων , την 3η ΄όπου έστησαν τρία κοντέινερ καθώς και τις επόμενες που αφορούσαν επισκευές και συντήρηση των σταθμών μέχρι την τελευταία που πλέον συμμετέχουν και μαθητές μέσα από διαγωνισμούς για να μαθαίνουν τα δικαιώματα και να αγαπήσουν την Ήπειρο.

Αν δεν παρουσιαστεί επιστημονικό έργο, δεν έχει η χώρα δικαίωμα βάσης στην Ανταρκτική.

Η Τουρκία επεξεργάζεται δεδομένα στο πολυτεχνείο της Κωνσταντινούπολης και τα παρουσιάζει σε ετήσια έκθεση. Η Τουρκία κάθε χρόνο οργανώνεται καλύτερα, βελτιώνεται συνεχώς. Έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα επιστημονικών ερευνών. Έχει επιστημονικό προσωπικό, γνώσεις και μόρφωση. Θέλει να γίνει μέλος του καθεστώς του συμβουλίου ώστε να έχει λόγο και ψήφο στην συνέλευση. Η φιλοδοξία της Τουρκίας είναι να γίνει πολική δύναμη.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ