Κόσμος

Σρι Λάνκα: Αρουραίος καθήλωσε αεροπλάνο για τρία 24ωρα

Οι φόβοι ότι το τρωκτικό μπορεί να έχει φάει κάποια από τα συστήματα του αεροπλάνου είχε σαν αποτέλεσμα να καθηλωθεί για τρεις ημέρες στο Κολόμπο.

Ο αρουραίος εντοπίστηκε την Πέμπτη (22/2) σε Airbus A330 της εταιρίας που είχε απογειωθεί από τη Λαχώρη του Πακιστάν.

Παράλληλα με την έρευνα για τον αρουραίο οι υπεύθυνοι της εταιρίας έσπευσαν να διασφαλίσουν ότι δεν έχει υποστεί βλάβη κάποιο από τα συστήματα.

Ο αρουραίος βρέθηκε νεκρός και το αεροπλάνο έχει ξεκινήσει και πάλι τις πτήσεις. Σύμφωνα με την Daily Mirrorοι οι πτήσεις δύο άλλων αεροπλάνων καθυστέρησαν μετά τον εντοπισμό αρουραίων.

«Αναγκαστήκαμε να ψεκάσουμε ένα χημικό σε δύο αεροσκάφη στα οποία βρέθηκαν αρουραίοι και να τα καθηλώσουμε για μία ημέρα σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα», δήλωσε ο πρόεδρος της SriLankan Airlines την Κυριακή (25/2).

Η είδηση ήρθε σε μια δύσκολη στιγμή για την εταιρεία η οποία μέχρι τα τέλη του 2023 είχε χρέη 1,8 δισ. ζημίες. Επίσης τρία από τα 23 αεροπλάνα του στόλου της εταιρίας έχουν σταματήσει να πετούν εδώ και ένα χρόνο, αναζωπυρώνοντας τους φόβους ότι οι εξελίξεις αυτές θα οδηγήσουν σε απώλεια επενδυτών.

Ο αερομεταφορέας της Σρι Λάνκα έχει να εμφανίσει κέρδη από το 2008.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ