Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το «τρομακτικό ανθρώπινο κόστος» κατήγγειλε ο Ύπατος Αρμοστής ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

«Η ευρεία στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, που εισέρχεται σύντομα στο τρίτο έτος της χωρίς να διαφαίνεται στον ορίζονται κάποιο τέλος, εξακολουθεί να προκαλεί σοβαρές και γενικευμένες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καταστρέφοντας ζωές και μέσα διαβίωσης», τόνισε ο Τουρκ σε ανακοίνωση.

Στην πιο πρόσφατη έκθεσή της η Αποστολή Παρακολούθησης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στην Ουκρανία επιβεβαίωσε 30.457 θύματα μεταξύ των αμάχων από τις 24 Φεβρουαρίου 2022, εκ των οποίων οι 10.582 είναι νεκροί και οι 19.875 τραυματίες. Ωστόσο εκτιμάται ότι ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων είναι μεγαλύτερος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εξάλλου εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί, χιλιάδες έχουν χάσει τα σπίτια τους και εκατοντάδες ιατρικές και εκπαιδευτικές υποδομές έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν καταστραφεί, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ύπατης Αρμοστείας.

«Οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του πολέμου αυτού στην Ουκρανία θα γίνονται αισθητές για γενιές», τόνισε ο Τουρκ.

Τα δύο τελευταία χρόνια η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα έχει επίσης καταγράψει εκτεταμένα βασανιστήρια, κακομεταχείριση και αυθαίρετες κρατήσεις αμάχων από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...