Κόσμος

ΝΑΤΟ: Ο Μπάιντεν στηρίζει τον Ρούτε ως επόμενο επικεφαλής της Συμμαχίας

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν υποστηρίζει ρητά την υποψηφιότητα του πρωθυπουργού Ρούτε για να γίνει ο επόμενος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Ρούτε, ο οποίος θεωρείται φαβορί για τη διαδοχή του Γενς Στόλτενμπεργκ στη θέση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, είχε εκφράσει πέρυσι το ενδιαφέρον του για τη θέση.

Πριν την ανακοίνωση της αμερικανικής πλευράς είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών, ότι στηρίζει την υποψηφιότητα Ρούτε για τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Ευρωατλαντικής Συμμαχίας.

Ο Μαρκ Ρούτε, ο οποίος είναι ο πρωθυπουργός με την πιο μακροχρόνια θητεία στην Ολλανδία, είχε ανακοινώσει απροσδόκητα τον Ιούλιο πως αποχωρεί από την ολλανδική πολιτική, αλλά παραμένει ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός όσο συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού μετά τις εκλογές της 22ας Νοεμβρίου. Διπλωμάτες αναφέρουν ότι είναι αυτή τη στιγμή ο μόνος επίσημος υποψήφιος για τη θέση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές