Κόσμος

Το πιο επικίνδυνο νησί - Φιλοξενεί 4.000 θανατηφόρα φίδια και δεν επιτρέπεται σε κανέναν να το επισκεφθεί (βίντεο)

Ακριβώς στα ανοικτά των ακτών της νότιας Βραζιλίας βρίσκεται το νησί Queimada Grande, γνωστό ως «νησί των φιδιών». Σε έκταση μόλις 106 στρεμμάτων, αυτό το βραχώδες νησί φιλοξενεί 2.000 έως 4.000 εξαιρετικά δηλητηριώδεις χρυσές οχιές (Bothrops insularis), οι οποίες μπορούν να φτάσουν και τα 70 εκατοστά, συμφωνα με το gazzetta.gr.

Σύμφωνα με το BBC, τα φίδια παγιδεύτηκαν εκεί πριν από περίπου 11.000 χρόνια, στο τέλος της εποχής των παγετώνων, όταν η άνοδος της στάθμης της θάλασσας τα απέκοψε από την ηπειρωτική χώρα.

Η χρυσή οχιά ζει μόνο στο συγκεκριμένο νησί, αρκετά χιλιόμετρα από τις ακτές της Βραζιλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενώ τρώει κυρίως πουλιά, το ισχυρό της δηλητήριο θεωρείται θανατηφόρο για τον άνθρωπο και μπορεί να σας σκοτώσει μέσα σε μόλις μία ώρα. Ετσι, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το νησί είναι ακατοίκητο (από ανθρώπους) και το Ναυτικό της Βραζιλίας έχει απαγορεύσει την προσέγγιση στους επισκέπτες, εκτός από εγκεκριμένες επιστημονικές αποστολές. Αυτό γίνεται τόσο για την προστασία των φιδιών όσο και για την προστασία των ανυποψίαστων τουριστών.

Το δηλητήριο της χρυσής οχιάς είναι ταχείας δράσης και προκαλεί μια σειρά από τρομακτικά συμπτώματα, από νεφρική ανεπάρκεια έως εσωτερική αιμορραγία και καταστροφή των ιστών. Ωστόσο, αυτές οι θανατηφόρες ιδιότητες έχουν ωθήσει ορισμένους ερευνητές να διερευνήσουν το δηλητήριο για φαρμακευτικές χρήσεις, όπως η θεραπεία καρδιακών παθήσεων και θρόμβων στο αίμα.

Τέλος, αν ποτέ βρεθείτε αποκλεισμένοι στο νησί των φιδιών, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αποφύγετε τα δάση και να μείνετε στη βραχώδη ακτή, όπου είναι απίθανο να πέσετε πάνω σε μια χρυσή οχιά.

Δείτε βίντεο του Nat Geo WILD:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ