Κόσμος

Βέλγιο: Ο πρέσβης της Ρωσίας κλήθηκε στο ΥΠΕΞ για τον θάνατο του Ναβάλνι

«Εξ ονόματος της υπουργού, ο γενικός διευθυντής διμερών υποθέσεων τον ενημέρωσε ότι το Βέλγιο ζητεί ανεξάρτητη έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του Ναβάλνι με διαφανή και αντικειμενικό τρόπο», αναφέρει η ανακοίνωση του βελγικού Υπουργείου Εξωτερικών.

«Σφάλμα» λέει τώρα τo twitter για την αναστολή του λογαριασμού της συζύγου του Ναβάλνι

Βελγίδα ΥΠΕΞ: Ο θάνατός Ναβάλνι μας υπενθυμίζει τον βαθμό στον οποίο ο αυταρχισμός του Πούτιν απειλεί την ειρήνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επισημαίνεται ότι «το σωφρονιστικό σύστημα είναι υπεύθυνο για την κατάσταση της υγείας των κρατουμένων. Το Βέλγιο θεωρεί ότι το σύστημα δεν ανέλαβε αυτήν την ευθύνη έναντι του κ. Ναβάλνι».

Η υπουργός Εξωτερικών Χάτζα Λαχμπίμπ επισημαίνει ότι «ο Αλεξέι Ναβάλνι ήταν σύμβολο της αντίστασης του ρωσικού λαού στην καταστολή και τη δικτατορία. Ο θάνατός του μας υπενθυμίζει για άλλη μια φορά τον βαθμό στον οποίο ο αυταρχισμός του Πούτιν απειλεί την ειρήνη, την ελευθερία και την ευημερία, όχι μόνο στη Ρωσία και την Ουκρανία, αλλά και αλλού στην Ευρώπη. Ο αγώνας του Ναβάλνι δεν θα είναι μάταιος. Εχθές μίλησα με τη σύζυγό του, η οποία θα συνεχίσει τον αγώνα του. Τη διαβεβαίωσα για την πλήρη υποστήριξή μου, του Βελγίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.»

Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι το Βέλγιο πιστεύει ότι η οικογένεια του Ναβάλνι πρέπει να έχει πρόσβαση στη σορό του χωρίς καθυστέρηση και καλεί τη Ρωσία να λάβει άμεσα τα απαραίτητα μέτρα. Τέλος, υπογραμμίστηκαν εκ νέου οι ανησυχίες του Βελγίου για την πολιτική καταστολή στη Ρωσία και καλείται η Μόσχα να απελευθερώσει όσους εξέφρασαν ειρηνικά τη συμπαράστασή τους και τα συλλυπητήρια τους μετά τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...