Κόσμος

Δορυφόρος θα πέσει αύριο στη Γη

Ένας δορυφόρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), μεγέθους περίπου σαν έξι τίγρεις της Σιβηρίας, πρόκειται να πέσει στην ατμόσφαιρα της Γης πιθανότατα αύριο, σύμφωνα με τον ESA.

Ο εν λόγω δορυφόρος, ο ERS-2, έχει ύψος περίπου 38 πόδια και βρίσκεται σε τροχιά από το 1995. Αν και ο δορυφόρος είναι τεράστιος όσον αφορά τα λεγόμενα «διαστημικά σκουπίδια», αναμένεται να πέσει με ασφάλεια στη Γη χωρίς να προκαλέσει καμία βλάβη ή ζημιά.

Η ESA προβλέπει ότι θα επανέλθει στη Γη στις 21 Φεβρουαρίου με κομμάτια που πιθανόν να χτυπήσουν στην επιφάνεια.

Ο δορυφόρος ERS-2 εκτοξεύτηκε το 1995, τέσσερα χρόνια μετά τον «αδελφό» του δορυφόρο, ERS-1. Αυτοί οι δύο ήταν από τους πιο προηγμένους και εξελιγμένους δορυφόρους του είδους τους εκείνη την εποχή, καταφέρνοντας να συγκεντρώσουν πληθώρα δεδομένων για τη Γη.

Χάρη σε αυτούς τους δορυφόρους, οι επιστήμονες μπόρεσαν να παρατηρήσουν κρίσιμα δεδομένα για τον πλανήτη, επαληθεύοντας τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Επιπλέον, ήταν επίσης σε θέση να παρακολουθούν φυσικές καταστροφές, ανεξάρτητα από το πού συνέβαιναν στον πλανήτη μας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...