Κόσμος

Πολωνία: Συνελήφθη ένας Ουκρανός με την κατηγορία ότι σχεδίαζε σαμποτάζ για λογαριασμό της Ρωσίας

Οι πολωνικές αρχές συνέλαβαν έναν άνδρα που υποστηρίζουν ότι εργαζόταν για τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών και σχεδίαζε πράξεις δολιοφθοράς, όπως να προκαλέσει πυρκαγιά σε εγκαταστάσεις στην πόλη Βρόκλαβ, στη δυτική Πολωνία.

Η Πολωνία, ο κόμβος για τη μεταφορά δυτικών οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία, λέει ότι έχει γίνει βασικός στόχος των Ρώσων κατασκόπων και κατηγορεί τη Μόσχα και τη σύμμαχό της, τη Λευκορωσία, ότι προσπαθούν να την αποσταθεροποιήσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας έλαβε πληροφορίες ότι ένας Ουκρανός πολίτης, ενεργώντας για λογαριασμό των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, σχεδίαζε εμπρησμούς σε εγκαταστάσεις στο Βρόκλαβ, που βρίσκονται κοντά σε στρατηγικής σημασίας υποδομές», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο άνδρας αυτός συνελήφθη στις 31 Ιανουαρίου και οι υπηρεσίες ασφαλείας λένε ότι βρήκαν αποδείξεις για τα σχέδιά του επάνω του και στις αποσκευές του. Έχει προφυλακιστεί και αν κριθεί ένοχος μπορεί να καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Γαλλική ομάδα μάχης θα ξεκινήσει αποστολή στην Μεσόγειο Θάλασσα-Η Γαλλία προετοιμάζεται για ναυτικό πόλεμο εναντίον Ρωσίας-Τουρκίας;

Ο ρυθμός ανάπτυξης του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και η αδυναμία των Ρώσων στην Μαύρη Θάλασσα ( λόγω ουκρανικών...