Κόσμος

Νότια Κορέα: Έφτιαξαν υβριδικό ρύζι σαν άλλου είδους κρέας

Επιστήμονες δημιούργησαν ένα νέο είδος υβριδικού τροφίμου , ένα «κρεατώδες» ρύζι που, όπως λένε, θα μπορούσε να προσφέρει μια προσιτή και φιλική προς το περιβάλλον πηγή πρωτεΐνης.

Σύμφωνα με το BBC πορώδεις κόκκοι είναι γεμάτοι με μοσχαρίσια μυϊκά και λιπώδη κύτταρα, που αναπτύσσονται στο εργαστήριο. Το ρύζι επικαλύφθηκε πρώτα με ζελατίνη ψαριού για να βοηθήσει τα κύτταρα του βοείου κρέατος να προσκολληθούν και οι κόκκοι αφέθηκαν για να καλλιεργηθούν για έως και 11 ημέρες.

Οι ερευνητές λένε ότι η τροφή μπορεί να χρησιμεύσει στο μέλλον ως «ανακούφιση από την πείνα, ως στρατιωτικό συσσίτιο ή ακόμη και ως διαστημική τροφή».

Το υβριδικό ρύζι είναι προφανώς λίγο πιο σφιχτό και εύθραυστο από το κανονικό ρύζι, αλλά περιέχει περισσότερες πρωτεΐνες, αναφέρει το περιοδικό Matter. Σύμφωνα με την ομάδα του Πανεπιστημίου Yonsei στη Νότια Κορέα, έχει 8% περισσότερη πρωτεΐνη και 7% περισσότερα λιπαρά.

 

Μικρό αποτύπωμα άνθρακα

Και, σε σύγκριση με το κανονικό μοσχαρίσιο κρέας, έχει μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα, καθώς η μέθοδος παραγωγής εξαλείφει την ανάγκη εκτροφής και εκτροφής πολλών ζώων. Για κάθε 100 γραμμάρια (3,5 ουγκιές) παραγόμενης πρωτεΐνης, το υβριδικό ρύζι εκτιμάται ότι απελευθερώνει λιγότερο από 6,27 κιλά διοξειδίου του άνθρακα, ενώ η παραγωγή βοδινού κρέατος απελευθερώνει οκτώ φορές περισσότερο, 49,89 κιλά, λένε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...