Κόσμος

Καναδάς: Μυστηριώδες ναυάγιο σε παραλία κινδυνεύει να εξαφανιστεί από την κακοκαιρία (Βίντεο)

Το ναυάγιο, που βρισκόταν σε ρηχά νερά κοντά στη μικρή πόλη Cape Ray, ανακαλύφθηκε από έναν κάτοικο της περιοχής το πρωί της 20ης Ιανουαρίου.

Τώρα, καθώς μια νέα καταιγίδα πλησιάζει προς τον ανατολικό Καναδά, η κοινότητα βρίσκεται σε αγώνα ενάντια στο χρόνο για να το σώσει.

Μόλις ο Shawn Bath και ο Trevor Croft, και οι δύο από την Πρωτοβουλία Clean Harbors, το άκουσαν, άρπαξαν τον καταδυτικό εξοπλισμό τους και όρμησαν στην παραλία. Κολυμπώντας γύρω από το σκάφος, προσπάθησαν να το ασφαλίσουν περνώντας σχοινιά στο σκελετό του μήκους 100 ποδιών.

Και οι δύο άνδρες εργάζονται στην περιοχή για δύο χρόνια ως μέρος μιας επιχείρησης καθαρισμού των ακτών μετά τον τυφώνα Φιόνα, ο οποίος χτύπησε την ακτή του Ατλαντικού του Καναδά το 2022 ως μια από τις πιο ισχυρές καταιγίδες στην ιστορία της χώρας.

Ο Bath πιστεύει ότι ήταν ο τυφώνας Φιόνα που αρχικά απομάκρυνε το ναυάγιο από τον «τόπο» του, προτού παρασυρθεί αργά προς τη νοτιοδυτική ακτογραμμή του νησιού της Νέας Γης, ωθούμενο από τις καταιγίδες.

Τώρα, καθώς πλησιάζει μια νέα καταιγίδα, η κοινότητα προσπαθεί να σταματήσει την καταστροφή του πλοίου από τα ίδια στοιχεία που το έφεραν στις ακτές τους,όπως αναφέρει το cnn.gr.

Το ναυάγιο του Cape Ray είναι ένα παράδειγμα ενός ευρύτερου φαινομένου, λένε οι ειδικοί, όπου οι καταιγίδες που τροφοδοτούνται από την κλιματική αλλαγή αποκαλύπτουν την υποβρύχια ιστορία του κόσμου αλλά και… την καταστρέφουν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ