Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Αγκυροβόλησε στην Λάρνακα το γιγαντιαίο αμερικανικό πολεμικό πλοίο «USS Bataan» (Βίντεο)

Σύμφωνα με το U.S. Naval Forces Europe and Africa,  ενώ βρίσκεται στο λιμάνι, το πλοίο και η ομάδα της 26ης MEU(SOC) θα πραγματοποιήσουν ελλιμενισμό ρουτίνας, καθώς και μια δεξίωση για μια ομάδα διακεκριμένων επισκεπτών, που θα περιλαμβάνει τον Διοικητή, τον Έκτο Στόλο των ΗΠΑ, τον Αντιναύαρχο Thomas Ishee.

"Οι ναύτες και οι πεζοναύτες μας στο πλοίο εργάζονται σκληρά τους τελευταίους μήνες και δεν μπορώ να είμαι πιο περήφανος γι' αυτούς", δήλωσε ο Διοικητής του Bataan, πλοίαρχος Paul Burkhart. «Είμαι ενθουσιασμένος που επισκέπτομαι την Κύπρο και χαίρομαι που θα πάρουμε λίγο χρόνο εκτός χρόνου σε μια τόσο μεγάλη περιοχή».


Η επίσκεψη του πλοίου στην Κυπριακή Δημοκρατία σηματοδοτεί την τρίτη επίσκεψη στο λιμάνι για τους Ναύτες και Πεζοναύτες του Bataan και το 26ο MEU(SOC) στην περιοχή ευθύνης των Ναυτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ Ευρώπης-Αφρικής (NAVEUR-NAVAF).

Όπως αναφέρει ανακοίνωση, οι Amphibious Ready Groups παρέχουν μια εγγενώς ευέλικτη δύναμη ελιγμών έτοιμη να ανταποκριθεί σε αναδυόμενες αποστολές ή απρόβλεπτα, να ανταποκριθεί σε ανθρωπιστικές κρίσεις, να καθησυχάσει τους συμμάχους και τους εταίρους και να προωθήσει την ελεύθερη ροή του θαλάσσιου εμπορίου και την περιφερειακή σταθερότητα.

Η ομάδα Bataan Amphibious Ready, με το επιβιβασμένο 26ο MEU (SOC), βρίσκεται σε προγραμματισμένη ανάπτυξη στην περιοχή επιχειρήσεων των Ναυτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη, που χρησιμοποιείται από τον Έκτο Στόλο των ΗΠΑ για την υπεράσπιση των συμφερόντων των ΗΠΑ, των Συμμάχων και των εταίρων,όπως αναφέρει το sigmalive.com

Με έδρα τη Νάπολη της Ιταλίας, η NAVEUR-NAVAF λειτουργεί τις ναυτικές δυνάμεις των ΗΠΑ στις περιοχές ευθύνης της Διοίκησης της Ευρώπης των ΗΠΑ και της Διοίκησης της Αφρικής των ΗΠΑ. Ο 6ος στόλος των ΗΠΑ είναι μόνιμα εκχωρημένος στο NAVEUR-NAVAF και απασχολεί θαλάσσιες δυνάμεις σε όλο το φάσμα των κοινών και ναυτικών επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Καταλήφθηκε η Παμπιέντα και προχωρούν στο Κουράχοβο οι Ρώσοι-Αμερικανός Συνταγματάρχης: Μέχρι τον Σεπτέμβριο τελειώνουν όλα στην Ουκρανία (Βίντεο)

Εισήλθαν οι Ρώσοι στο Κουράχοβο μετά την Μαρίνκα ενώ η Πολεμική τους Αεροπορία ισοπεδώνει ουκρανικές δυνάμεις στο...
Ελληνοτουρκικά 0

Η Τουρκία «έγραψε» εκεί που ξέρει την Ελληνική Ρηματική Διακοίνωση απογείωσε το ΚΑΑΝ και έκλεισε την περιοχή μεταξύ Μυκόνου και Χίου

Νέες παράνομες Τουρκικές NAVTEX συνεχίζουν να θέτουν θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών και κλείνουν την καρδιά του...