Κόσμος

Χάος στην Αλβανική Βουλή: Ένταση εντός και εκτός του Κοινοβουλίου με οπαδούς της αντιπολίτευσης

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης διαμαρτυρήθηκαν ξανά στη Αλβανική Βουλή σήμερα για την αποβολή 19 βουλευτών που ακινητοποιήθηκαν από τους φρουρούς στην είσοδο της.

Ορισμένοι από τους αποβληθέντες βουλευτές μπήκαν στην αίθουσα του Κοινοβουλίου, ενώ έξω από την αίθουσα πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία οπαδών της αντιπολίτευσης. Η συνεδρία που είχε προγραμματιστεί να διαρκέσει 4 ώρες ολοκληρώθηκε σε 20 λεπτά, σύμφωνα με το himara.gr. Οι βουλευτές που υποστηρίζουν την «Επανίδρυση» (δημοκρατικοί του Μπερίσα), συγκρούστηκαν με τη Φρουρά και ζήτησαν εξηγήσεις, για τους λόγους που δεν τους επέτρεψαν να εισέλθουν στη συνεδρίαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτσι, σημαντικός αριθμός πολιτών συγκεντρώθηκε στην περίμετρο έξω από τη βουλή, για να διαμαρτυρηθεί υπέρ της ομάδας της Επανίδρυσης. Οι διαδηλωτές που φώναζαν «Ράμα φύγε» πέταξαν βεγγαλικά και προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό για να μπουν στη Βουλή. Στη συνεδρίαση βρέθηκε σήμερα και ο Έντι Ράμα, ο οποίος δεν έκανε ομιλία, αλλά αποχώρησε, αφού η πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε τη λήξη της συνεδρίασης.

 

Μετά τη λήξη της Ολομέλειας, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης που κατάφεραν να μπουν στην αίθουσα, συντάχθηκαν με τους διαδηλωτές. Είναι η πρώτη φορά που μετά από 2 χρόνια η ομάδα του Γκαζμέντ Μπαρντί (επικεφαλής της ΚΟ του Δημοκρατικού Κόμματος) συμμετέχει σε μια διαμαρτυρία που διοργανώνει αυτή του Μπερίσα. Οι διαδηλωτές που συμμετείχαν στη συγκέντρωση όδευσαν προς την κατοικία του πρώην πρωθυπουργού. Στη διαμαρτυρία συμμετέχουν και βουλευτές του Κόμματος Ελευθερίας, του Ιλίρ Μέτα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...