Κόσμος

Παρίσι: Η επίθεση με μαχαίρι στο σιδηροδρομικό σταθμό δεν θεωρείται τρομοκρατική

Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας για την επίθεση με μαχαίρι, που προκάλεσε τον τραυματισμό τριών ανθρώπων σήμερα το πρωί σε σιδηροδρομικό σταθμό του Παρισιού, “δεν αφήνουν να σκεφθούμε πως πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια”, ανέφερε η αστυνομία, διευκρινίζοντας πως ο ύποπτος “προφανώς υποφέρει από ψυχιατρικά προβλήματα”.

Ο επιτιθέμενος, που είναι υπήκοος του Μαλί και “διαμένει νόμιμα στην Ιταλία από το 2016, έχοντας λάβει άδεια παραμονής το 2019 η οποία εξακολουθεί να ισχύει”, σύμφωνα με τα έγγραφα που βρέθηκαν στην κατοχή του, δήλωσε ότι υποφέρει από ψυχιατρικά προβλήματα και στην κατοχή του βρέθηκαν “φάρμακα”, πρόσθεσε ο αστυνομικός επιθεωρητής Λοράν Νουνιές στους δημοσιογράφους στον σταθμό της Λιόν.

Ο επιτιθέμενος επιτέθηκε σε “τρεις χρήστες” του σταθμού “με μαχαίρι και σφυρί” προκαλώντας έναν “τον σοβαρό τραυματισμό ενός ανθρώπου” η κατάσταση του οποίου έχει “σταθεροποιηθεί” αλλά “η ζωή του παραμένει σε κίνδυνο” σε αυτό το στάδιο, διευκρίνισε ο Νουνιές, αντίθετα με αυτό που είχαν πει αρχικά αστυνομικές πηγές.

“Οι έρευνες στο τηλέφωνό του, στη διαδρομή του στην Ιταλία, οι δηλώσεις του στην ακρόαση” θα επιτρέψουν να επιβεβαιωθεί αν “η τρομοκρατική υπόθεση μπορεί να αποκλειστεί” κατέληξε ο αστυνομικός αξιωματούχος, ο οποίος έκανε έκκληση για “σύνεση” όσον αφορά το κίνητρο του επιτιθέμενου.

Η εισαγγελία του Παρισιού ξεκίνησε έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Από την πλευρά της, η εθνική αντιτρομοκρατική εισαγγελία διευκρίνισε ότι παρακολουθεί την υπόθεση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Γαλλική ομάδα μάχης θα ξεκινήσει αποστολή στην Μεσόγειο Θάλασσα-Η Γαλλία προετοιμάζεται για ναυτικό πόλεμο εναντίον Ρωσίας-Τουρκίας;

Ο ρυθμός ανάπτυξης του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και η αδυναμία των Ρώσων στην Μαύρη Θάλασσα ( λόγω ουκρανικών...