Κόσμος

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για διατάραξη της δημόσιας τάξης

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ και οι τέσσερις συγκατηγορούμενοι της κρίθηκαν αθώοι για παράβαση του νόμου όταν αρνήθηκαν να ακολουθήσουν τις οδηγίες της αστυνομίας κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για το κλίμα.

Η 21χρονη ακτιβίστρια είχε συλληφθεί σε διαδήλωση για την κλιματική αλλαγή κοντά στο ξενοδοχείο InterContinental στο Μέιφερ του Λονδίνου στις 17 Οκτωβρίου 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περιφερειακός δικαστής απέρριψε την Παρασκευή την κατηγορία της δημόσιας τάξης λόγω ανυπαρξίας αποδείξεων για τη διάπραξη οποιουδήποτε αδικήματος.

Πρόσθεσε ότι οι όροι που επιβλήθηκαν στους διαδηλωτές από την αστυνομία ήταν «τόσο ασαφείς που είναι παράνομοι». Αυτό σήμαινε, κατά τον δικαστή, ότι «όποιος δεν συμμορφωνόταν, στην πραγματικότητα δεν διέπραττε κανένα αδίκημα».

«Μου προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι δεν ελήφθησαν καταθέσεις μαρτύρων από κανέναν στο ξενοδοχείο -περίπου 1.000 άτομα- ή από οποιονδήποτε προσπαθούσε να μπει μέσα», είπε.

«Δεν υπήρχαν αποδείξεις ότι παρεμποδίστηκαν οχήματα, δεν υπήρχαν αποδείξεις ότι παρεμποδίστηκαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ή ότι υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή», πρόσθεσε, λέγοντας ότι η διαμαρτυρία ήταν πολιτισμένη και μη βίαιη.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...