Κόσμος

"Κλείδωσε" με 320.000 θεατές η Τελετή Εναρξης στο «Παρίσι 2024»

Η Γαλλία ετοιμάζεται να υποδεχθεί αθλητές και θεατές από όλο τον κόσμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες το καλοκαίρι του 2024 στο Παρίσι, ένα εξαιρετικό γεγονός που έγινε ακόμη πιο περίπλοκο λόγω του διεθνούς πλαισίου των πολέμων στην Ουκρανία και μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Ο αριθμός των θεατών που θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν την Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων των Παρισίων, στις 26 Ιουλίου στις όχθες του Σηκουάνα, είναι «περίπου 300.000», όπως ανέφερε σήμερα (31/1) ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών.

«Η ιδέα είναι ότι θα υπάρχουν 100.000 άνθρωποι στις χαμηλότερες πλατφόρμες», με πληρωμένα εισιτήρια και «περισσότεροι από 220.000 άνθρωποι στις υψηλές εξέδρες», με δωρεάν εισιτήρια, δήλωσε ο Ζεράλντ Νταρμανέν στον δημόσιο τηλεοπτικό σταθμό «France 2».

Ο κ. Νταρμανέν ανακοίνωσε τον Οκτώβριο του 2022 στην Γερουσία «600.000 θεατές», συμπεριλαμβανομένων 500.000 στις υψηλές εξέδρες. Ερωτηθείς ξανά τον Μάιο του 2023 κατά την υπογραφή του πρωτοκόλλου ασφαλείας για την Τελετή Εναρξης, ο υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε τον αριθμό των 600.000 ατόμων.

«Σήμερα, η Τελετή Εναρξης είναι όπως είχε προγραμματισθεί», σχολίασε ο Νταρμανέν το πρωί της Τετάρτης.

Αρκετές πηγές προσκείμενες στους αρμόδιους φορείς ανέφεραν πρόσφατα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η τελευταία εκτίμηση ήταν «λιγότεροι από 300.000 θεατές» χωρίς εισιτήριο.

Υπενθυμίζεται, ότι για πρώτη φορά στα χρονικά των Ολυμπιακών Αγώνων, η Τελετή Εναρξης δεν θα γίνει σε γήπεδο, αλλά σε εξωτερικό χώρο και συγκεκριμένα στον Σηκουάνα.

Κατά μήκος έξι χιλιομέτρων του ποταμού, θα πλεύσουν 115 σκάφη, με αποστολές αθλητών, από τη γέφυρα Austerliz έως τη γέφυρα Jena, παρουσία αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων από όλον τον κόσμο

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...