Κόσμος

«Σχέδιο ενσωμάτωσης»: Στο Βερολίνο δεν έχουν λεφτά για την συντήρηση σχολείων γιατί τα έδωσαν όλα για μετανάστες!

Η γερμανική πρωτεύουσα Βερολίνο δαπάνησε σχεδόν το 3% του προϋπολογισμού της για τους μετανάστες πέρυσι, συνολικά 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν χρήματα για την ανακαίνιση σχολείων και αθλητικών χώρων ή τη συντήρηση των υποδομών μεταφορών, καθώς τα επίπεδα χρέους αυξάνονται ραγδαία.

Τα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη Διεύθυνση Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης του Σοσιαλδημοκράτη Κανσέλ Κιζίλτεπε μετά από δύο κοινοβουλευτικές ερωτήσεις που υπέβαλε ο πολιτικός της Γερουσίας Γκούναρ Λίντεμαν από την Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

Η Γερουσία του Βερολίνου δαπάνησε το 2,9% των συνολικών δαπανών μόνο για τη μετανάστευση. Ο κρατικός προϋπολογισμός του Βερολίνου ανήλθε πέρυσι σε 37,9 δισεκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, το Βερολίνο αντιμετωπίζει υψηλά επίπεδα χρέους. Με 63,2 δισεκατομμύρια ευρώ, το Βερολίνο είναι το δεύτερο πιο υπερχρεωμένο ομόσπονδο κρατίδιο, μετά τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με προκαταρκτικές αναλύσεις, το κρατίδιο του Βερολίνου θα πρέπει να δαπανήσει περίπου 613 εκατ. ευρώ το οικονομικό έτος 2023 βάσει του νόμου για τη φροντίδα των αιτούντων άσυλο, ανέφερε η Γερουσία.

“Τα χρήματα αυτά δεν ανήκουν στη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση ή στους Σοσιαλδημοκράτες. Ανήκουν στους πολίτες του Βερολίνου και η Γερουσία πρέπει να τα διαχειριστεί προς όφελός τους και με την εμπιστοσύνη τους”, δήλωσε ο Lindemann του AfD, ο οποίος επισήμανε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για την ανακαίνιση σχολείων και αθλητικών χώρων ή για τη συντήρηση των υποδομών μεταφορών.

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των αιτούντων άσυλο συνεχίζει να αυξάνεται σημαντικά. Σύμφωνα με την απάντηση της Γερουσίας, το Βερολίνο δέχθηκε πέρυσι 19.687 αιτούντες άσυλο στο πλαίσιο της σταθερής ποσόστωσης, στην οποία δεν περιλαμβάνονται όσοι διέφυγαν από την Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ