Κόσμος

Χιλιάδες διαδηλωτές στις Βρυξέλλες ζήτησαν τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα

Σχεδόν 9.000 άνθρωποι συμμετείχαν σήμερα στις Βρυξέλλες σε μια διαδήλωση με αίτημα τον τερματισμό των ισραηλινών βομβαρδισμών στη Γάζα, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

Στις Βρυξέλλες αναμένονται επίσης  οι υπουργοί Εξωτερικών της Αιγύπτου, της Σαουδικής Αραβίας και της Ιορδανίας καθώς και ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου, ο Άχμεντ Άμπουλ Γέιτ, για γεύμα εργασίας με τους Ευρωπαίους ομολόγους τους.

«Δικαιοσύνη για την Παλαιστίνη»

Στη σημερινή διαδήλωση, υπό ένα πανό με το σύνθημα «Δικαιοσύνη για την Παλαιστίνη», οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα όπως «Σταματήστε τη γενοκτονία», «Το Ισραήλ είναι τρομοκράτης» και «Απελευθερώστε τη Γάζα». Ορισμένοι επέκριναν την ΕΕ για την «ντροπιαστική αδυναμία της να προστατεύσει τους άμαχους Παλαιστίνιους, άλλοι ζητούσαν μποϊκοτάζ των ισραηλινών προϊόντων και επιχειρήσεων.

«Πρέπει πραγματικά να ενωθούμε απέναντι στη γενοκτονία που διαπράττεται στη Γάζα και να αγωνιστούμε για το τέλος της ισραηλινής κατοχής» είπε ένας διαδηλωτής, ο Βικτόρ Ντιμόν.

«Σε κανέναν λαό δεν αξίζει κάτι τέτοιο, είτε από τη μία είτε από την άλλη πλευρά», σχολίασε η Μπαχιτζά Ντιούρ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...