Κόσμος

Μαθήτρια τραγουδά στη νοηματική γλώσσα για τους κωφούς γονείς της στη γιορτή του σχολείου- Το Βίντεο που έγινε viral 10 χρόνια μετά

Οι χριστουγεννιάτικες σχολικές γιορτές γίνονται κυρίως για να χαρούν τα παιδιά και να τα καμαρώσουν οι γονείς τους να τραγουδούν και να απαγγέλουν ποιήματα. Ενώ τα πιο πολλά video που μαγνητοσκοπούνται την ημέρα της σχολικής εορτής μένουν ως ανάμνηση στο οικογενειακό αρχείο.

Το video της μικρής Claire, όμως έγινε το πιο συγκινητικό viral για όλους τους σωστούς λόγους. Το κοριτσάκι φαίνεται στην κάμερα, ανάμεσα στους συμμαθητές της να τραγουδά το χριστουγεννιάτικο τραγούδι τους. Η μόνη διαφορά είναι ότι ενώ τα υπόλοιπα παιδιά ακολουθούν τη χορογραφία που έχουν διδαχθεί εκείνη τραγουδά σε δύο γλώσσες, τα αγγλικά και τη νοηματική, αφού οι γονείς της βρίσκονται στο κοινό, αλλά είναι κωφοί.

«Η Claire χρησιμοποίησε τη νοηματική γλώσσα στο έργο επειδή μας είχε υπόψη της και ήθελε να καταλάβουμε τους στίχους του τραγουδιού», δήλωσε η μητέρα της στο Today. «Κοιτούσε κατευθείαν την κάμερα, καθώς ήξερε ότι την κατέγραφα. Δεν χρησιμοποιούμε την κόρη μας ως διερμηνέα, αλλά αν μας διέφευγε κάτι, πιθανότατα θα μας το μετέδιδε».

Η γιορτή έγινε πριν από 10 χρόνια και το video κυκλοφόρησε λίγες ημέρες αργότερα, ωστόσο, ακόμη και σήμερα προκαλεί μεγάλη συγκίνηση.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ