Κόσμος

Ιράν: Τουλάχιστον 9 νεκροί από πυραυλικά χτυπήματα του Πακιστάν

"Δύο άνδρες σκοτώθηκαν επίσης στην πυραυλική επίθεση σε ένα από τα χωριά στην μεθόριο, με τους οποίους ο αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 9", μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Irna, επικαλούμενο τον αντικυβερνήτη της επαρχίας Σιστάν-Μπαλουτσιστάν Αλιρεζά Μαρχαματί.

Δυο ημέρες έπειτα από πλήγματα του Ιράν στη δική του επικράτεια, το Πακιστάν ανακοίνωσε σήμερα πως διεξήγαγε κατά τη διάρκεια της νύχτας "πλήγματα εναντίον κρησφύγετων τρομοκρατών" στο Ιράν.

Η Κίνα δηλώνει διατεθειμένη να παίξει ρόλο μεσολαβητή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο μεταξύ, το Πεκίνο, που διατηρεί προνομιακές σχέσεις με το Ισλαμαμπάντ και την Τεχεράνη, δηλώνει διατεθειμένο να "διαδραματίσει έναν ρόλο" για την άμβλυνση των εντάσεων ανάμεσα στο Πακιστάν και το Ιράν, μετά τα πλήγματα της μιας χώρας στο έδαφος της άλλης, ανακοίνωσε σήμερα η κινεζική διπλωματία.

"Στην περίπτωση που το χρειαστούν οι δύο πλευρές, εμείς είμαστε διατεθειμένοι να διαδραματίσουμε εποικοδομητικό ρόλο για να ηρεμήσει η κατάσταση", δήλωσε η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Μάο Νινγκ.

Η Κίνα "ελπίζει ειλικρινά ότι οι δύο πλευρές θα μπορέσουν να επιδείξουν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση για να αποφευχθεί κλιμάκωση των εντάσεων", πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ξεκίνησε ο ρωσικός οδοστρωτήρας σε ένα τεράστιο μέτωπο χρησιμοποιώντας την τακτική της “Λοξής φάλαγγας” ενώ πέφτουν πόλεις η μία μετά την άλλη

Ποιος θα σταματήσει 200.000 Ρώσους στρατιώτες αναρωτιούνται πολλοί στην Ουκρανία -Οι Ρώσοι έχουν τοπική υπεροχή 3:1...
Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι θα στείλουν πολεμικά πλοία στην Λιβύη; Ο Έλληνας πρόξενος συζητά την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων με τον ΥΠΕΞ του Χαφτάρ

Οι υπουργοί Ενέργειας της Λιβύης και της Τουρκίας συζητούν την επέκταση της συνεργασίας στον τομέα του πετρελαίου και...