Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Η Αλβανία παρέλαβε τα πρώτα ελικόπτερα Black Hawk από τις ΗΠΑ (Βίντεο)

Δύο ελικόπτερα «Black Hawk», που θεωρούνται τα καλύτερα στον κόσμο, έφτασαν χθες στα Τίρανα με το στρατιωτικό αεροσκάφος Boeing C-17 της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών .

Το Αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών δημοσίευσε βίντεο  από την άφιξη των στρατιωτικών ελικοπτέρων.

Η γειτονική χώρα ανακοίνωσε ότι θα λάβει τρία πλεονάζοντα Black Hawks του αμερικανικού στρατού στο πλαίσιο του πακέτου υποστήριξης των ΗΠΑ στην Αλβανία, η οποία εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ το 2009 και έχει αντικαταστήσει τον παλαιό εξοπλισμό με νέο υλικό σύμφωνα με τα πρότυπα της Συμμαχίας.  Ο αμερικανικός στρατός θα εκπαιδεύσει Αλβανούς πιλότους και θα συντηρήσει τα ελικόπτερα. Η ημερομηνία παράδοσης του τρίτου και τελευταίου Black Hawk δεν έχει αποκαλυφθεί επίσημα.

Η Ανακοίνωση της Πρεσβείας των ΗΠΑ:

Ιστορική άφιξη των πρώτων ελικοπτέρων UH-60 Black Hawk της Αλβανίας. Ένα μεταφορικό αεροσκάφος των Ηνωμένων Πολιτειών C-17 έφτασε σήμερα στα Τίρανα για να παραδώσει την πρώτη παραγγελία της Αλβανίας για ελικόπτερα Black Hawk, με την υποστήριξη άνω των 50 εκατομμυρίων δολαρίων σε κονδύλια βοήθειας των ΗΠΑ.

Τα νέα ελικόπτερα θα συμβάλουν στην ενίσχυση των δυνατοτήτων της πολεμικής αεροπορίας της Αλβανίας και της ικανότητας διεξαγωγής αποστολών ιατρικής εκκένωσης, ανάκτησης προσωπικού, αποστολών έρευνας και διάσωσης, καθώς και υποστήριξη των υλικοτεχνικών κινήσεων του ΝΑΤΟ για επιχειρήσεις και ασκήσεις.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι περήφανες για την ισχυρή συνεργασία τους με την Αλβανία στον τομέα της άμυνας.

Ο Αλβανός υπουργός Άμυνας: Η χώρα επενδύει στην ασφάλεια 

Ο Αλβανός υπουργός Άμυνας Νίκο Παλέσι είπε ότι η άφιξη των Black Hawks αποδεικνύει ξεκάθαρα πως η χώρα  επενδύει στην ασφάλειά της. 

Και συμπλήρωσε πως: «πρόκειται για μια μεγάλη επένδυση και ένα σημαντικό βήμα που θα μας δώσει τη δύναμη και τη δέσμευση που απαιτούνται για να εκπληρώσουμε τακτικές αποστολές και επιχειρήσεις έκτακτης ανάγκης πιο αποτελεσματικά και με ασφάλεια».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Γαλλική ομάδα μάχης θα ξεκινήσει αποστολή στην Μεσόγειο Θάλασσα-Η Γαλλία προετοιμάζεται για ναυτικό πόλεμο εναντίον Ρωσίας-Τουρκίας;

Ο ρυθμός ανάπτυξης του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και η αδυναμία των Ρώσων στην Μαύρη Θάλασσα ( λόγω ουκρανικών...